StoryEditorOCM
SportIZJAVE KAPETANA

Mavra: Presudila je naša energija, pristup i mentalni sklop! Ukić: Večeras nam u ovako traljavoj ekipi ne bi pomogao ni najbolji igrač na svijetu!

Piše Dražen Žura
26. svibnja 2021. - 20:56

IZJAVE NAKON SUSRETA

Dominik Mavra, kapetan Zadra:

- Sproveli smo sve što smo i htjeli. Prvenstveno smo imali plan biti u obrani na visini zadatka i da će nam se iz toga ostale stvari otvarati i tako je bilo. No, tek je prva utakmica i siguran sam da će serija biti duga i da će biti uspona i padova te da moramo i u drugoj utakmici sutra biti na tragu ovoga.

Ključ utakmice?

- Apsolutno je presudila naša energija, pristup i mentalni sklop. Međutim, siguran sam da ova utakmica nije realan pokazatelj stvari, viđali smo milijun puta da se nakon velikih pobjeda dogodi u sljedećoj potpuno obrnuto. Ovo je tek prva od tri.

Roko Ukić, kapetan Splita:

- Zadar je odigrao puno bolje, prisilili su nas na teške situacije, nismo znali odgovoriti na njihovu čvrstinu u obrani, znali smo i prije da imaju čvršća tijela. I opet nas je izdominirao Chinanu Onuaku. Ne mogu sakriti da sam ljut i razočaran, ali za dva dana je nova utakmica. Ništa još nije riješeno, ovo je finale i samo jedan prema nula za Zadar, sve se može promijeniti ne u jednoj utakmici nego u jednoj četvrtini. Svatko od nas mora najprije pogledati sebe, svoj učinak, od nekog razgovora nema veliki koristi niti previše vremena. Moramo pronaći neku ekstra energiju jer smo bili u sličnoj situaciji i nakon ovako slabe igre znali reagirati dobro.

Pitate me za izostanak Tonija Perkovića? Jeste nedostajao nam je, u zadnje vrijeme igra jako dobro, međutim, treba biti iskren i kazati kako nam večeras, u ovako traljavoj ekipi čiji sam dio i ne bježim od toga, ne bi pomogao ni najbolji igrač na svijetu, da ne nabrajam imena. 

DUEL: Mavra vs. Ukić

Dominik Mavra

Minute: 24

Koševi: 17

Šut za dva:3/7

Šut za tri: 3/5

Skokovi: 3

Asisitencije: 1

Osvojene lopte: 1

Izgubljene lopte: 3

 

Roko Ukić

Minute: 22

Koševi: 8

Šut za dva: 1/7

Šut za tri: 2/4

Skokovi: 5

Asistencije: 3

Osvojene lopte: 1

Izgubljene lopte: 1

image
Dominik Mavra
 
Jure Miskovic/Cropix
03. srpanj 2024 07:53