StoryEditorOCM
SportNOVI USPJEH

Legendarni Arno Longin osvojio osam zlata i dva srebra i s ozlijeđenom nogom: ‘Bio je to najteži tjedan natjecanja u mojoj predugoj karijeri‘

Piše Ivica Gjergja
24. srpnja 2023. - 18:55

Na 6. Croatia Masters Championship i Prvenstvu Hrvatske za veterane u Rijeci nastupilo je jedanaest europskih država i SAD sa stotinjak sportaša, među kojima i zadarski veteran skokova u vodu Arno Longin.

Longin je nastupio s ozljedom u predjelu skočnog zgloba - istegnućem ligamenta, što se dogodilo prije samog nastupa na dasci sa visine tri metra

- Odluka je bila pod svaku cijenu nastupiti bar na 3 m i opravdati dugo pripreman nastup. Napravio sam određenu korekciju programa skokova kako bi što bezbolnije odradio natjecanje i prvih pet skokova odlično odradio sa visokim ocjenama i prije zadnjeg skoka vodio petnaestak bodova u odnosu na drugoplasiranog, no skok koji sam po prvi put izveo bez treninga nije baš najbolje izveden i bilo je dovoljno za drugo mjesto iza Austrijskog skakača - rekao je Arno, koji je u konkurenciji Hrvatskih skakača osvojio zlato na 3 m.

- Sutradan nakon intenzivne terapije odlučan sam odskakati dasku 1 m ali noga nije baš najbolje reagirala i osvojeno je opet drugo mjesto, ali u konkurenciji Hrvata opet zlato na 1 m. - opisao je.

image
Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija

Naglasio je kako je Interesantna činjenica da su nakon njegovog zadnjeg skoka gotovo svi sudionici doletjeli i naklonili se njegovom nastupu kako bi iskazali poštovanje na požrtvovnosti i skakanju unatoč snažnoj boli i lošoj situaciji sa nogom.

- Popodne nakon odmora obećao sam svom partneru odskakati i sinkro na 3 m sa mojim dugogodišnjim partnerom Vedran Bajamić iz Splita što smo odradili savršeno i na naše iznenađenje pobijedili i osvojili zlato kao i u konkurenciji Hrvatske zlato u sinkro daska 3 m. Zadnji dan rano ujutro odlučio sam skakati toranj kojeg najviše obožavam i na sreću uvjerljivo sam pobijedio i na međunarodnoj i Hrvatskoj konkurenciji i osvojio zlato na tornju - izjavio je poznati zadarski skakač.

image
Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija

Opisao je kako mu je reakcija noge na toranj bila toliko loša da nije mogao stajati.

- I kao zadnju disciplinu sinkro toranj u velikoj dilemi odskakali smo ja i moj partner gotovo savršeno i pobijedili stranu i domaću konkurenciju, te osvojili zlato u sinkro toranj - rekao je.

No stanje noge mu se se toliko pogoršalo da je trenutno na štakama, te kreće na analizu stanja povrede i intenzivnu terapiju stopala.

- Usprkos teškoj ozlijedi moja misija je uspjela osvajanjem osam zlata i dva srebra. Iako nisam ostvario ovogodišnji nastup na Svjetskom prvenstvu za veterane u Fukuoki (Japan) ovim nastupom, koji je bio jako bolan, ostvario sam rezultate koje sam na početku sezone očekivao. Ovo je definitivno najteži tjedan natjecanja u mojoj predugoj karijeri skakanja u vodu - priznao je.

Nakon oporavka počinje se pripremati za Svjetsko prvenstvo u veljači 2024. godine u Dohi (Katar) gdje će učiniti sve kako bi došao do naslova svjetskog prvaka u svojoj kategoriji.

Arno je i ovim „činom“, skakanjem s ozlijedom, dokazao kako se bori i pobjeđuje kada si cijeli život u skokovima u vodu kao on.

Sve čestitke za veliki uspjeh!

01. svibanj 2024 11:59