StoryEditorOCM
SportABA LIGA / ZADAR SUTRA U SKOPJU PROTIV MZT-A

Košarkaška legenda pomogla klubu u deblokadi kod FIBA-e!

Piše D. Žura
12. siječnja 2017. - 20:00
zadar_mzt2-161016

Košarkašima Zadra u regionalnoj ABA ligi predstoji ogled u Skoplju, tamo ih dočekuje momčad MZT-a koju odnedavno vodi njihov bivši trener Ante Nazor. Prije nego li se pošlo na put u klubu su zaključili pitanje deblokade kod FIBA-a koja im je omogućila dovođenje novih igrača. Kako?

- O toj se blokadi FIBA-e doista pisalo i govorilo podosta, uvijek smo bili na korak do kvalitetnog rješenja, međutim, nailazilo se na neke administrativne zapreke. Nakon niza razgovora i kontakata, s ljudima iz FIBA-e u cijelu priču se uključio i ured Hrvatskog košarkaškog saveza na čelu s predsjednikom gospodinom Stojkom Vrankovićem. U konačnici smo došli do sporazuma kojim će biti zadovoljne sve zainteresirane strane. Ono što je najvažnije jest to da je ta epizoda iza nas – kazao je Boris Skroće, direktor KK Zadar.

Iako su ugovore potpisali, nizozemski i bugarski reprezentativci, Yannick Franke i Aleksandar Yanev, u Skoplje će onaj treći stranac, Maj Kovačevič.

- Drago mi je što sam ponovno u Zadru, vjerujem da ću u jednoj teškoj utakmici za nas pomoći svojoj momčad koja traži stabilnost na ljestvici ABA lige – kazao je Maj.

Utakmica se igra u petak na večer s početkom u 20 sati.

05. srpanj 2024 15:37