StoryEditorOCM
SportPOSTALI PRVACI

Kad ne ide veteranima i seniorima, obraz NK Arbanasa osvjetlali pioniri i papaline - osvojili su Prvu međužupanijsku nogometnu ligu za mlađe uzraste

Piše Ivica GJERGJA
13. lipnja 2024. - 20:43

Kad ne ide veteranima, koji su odustali iz lige, te seniorima u Drugoj NL u kojoj su na začelju ljestvice - obraz NK Arbanasa su osvjetlali pioniri i papaline, koji su postali prvaci Prve Međužupanijske nogometne lige za mlađe uzraste. Prošli ponedjeljak su obje momčadi odigrale posljednje utakmice u natjecateljskoj sezoni 2023./24., te su im uručeni pokali i medalje pobjednika. Zanimljivo da su oba sastava sezonu završile bez poraza, što zaslužuje sve pohvale igrači, vodstvu te trenerima Danilu Paunoviću, Marijanu Maruni i Josipu Petaniju.

Pioniri Arbanasa prvaci su Prve MŽNL-a za sezonu 2023./24. Sezonu su okončali na „ubitačan“ način bez izgubljene utakmice i tako osvojili naslov prvaka. To je kombinirana momčad s onom koja nastupa u Prvoj Dalmatinskoj nogometnoj ligi. Treninge vodi Marijan Maruna - voditelj Škole nogometa NK Arbanasi, dok ih je na utakmicama vodio trener Danilo Paunović. U posljednjoj ovosezonskoj utakmici bili su bez imperativa jer su naslov osigurali i ranije, sučelili su se zanimljivo s trećom momčadi Arbanasa - koja nastupa za mjesto Podgradinu. Rezultat je bio 4:1 u korist Arbanasa, a strijelci su bili Antonio Bugarija, Mario Fabijan i Šime Ročak dvaput, dok je za Podgradinu zabio Petar Sarić.

Pionira Arbanasa: Luka Nimčević, Jakov Pedišić, Gabrijel Kelava, Duje Perko, Frane Vrkić, Šime Ročak, Matija Oljica, Mario Fabijan, Antonio Bugarija, Duje Zorić, Mihael Ostojić, Edi Volarević, Petar Bitanga, Ivan Topalović, Lovro Čadež, Jakov Goreta, Arno Žuvić. Treneri: Danilo Paunović i Marijan Maruna.

Papaline Arbanasa sezonu 2023./24. u Prvoj MŽNL završile su na prvom mjestu sa 38 osvojenih bodova, bodom više od drugoplasirane NK Zadar nove. Bila je to fantastična sezona koju su mladi nogometaši trenera Josipa Petanija završili bez poraza sa samo dva neriješena ishoda za što zaslužuju sve čestitke. U posljednjem kolu u goste im je stigla Abeceda sporta koja ih je malo šokirala već u 2. minuti kada je Ivan Nimac neobranjivo s poprilične udaljenosti pogodio za 0:1. Međutim, "crveno-crni" nisu željeli pobjedničku sezonu zaključiti porazom. Nakon prekrasne akcije u 30. minuti Bruno Škalabrin je pogodio za konačnih 1:1. Nakon posljednjeg sučevog zvižduka započelo je veliko slavlje malih nogometaša. Osim čestitki prvacima i njihovom treneru, zahvalu Kluba zaslužuju i roditelji koji su ih bodrili pratili i navijali za njih cijelu sezonu.

Papaline Arbanasa: Vito Miočić, Borna Radošević, Pave Crnošija, Adriano Kelava, Ivano Pavić, Toni Bušljeta, Duje Erstić, Bruno Škalabrin, Luka Čirjak, Toni Punoš, Niko Valčić, Donat Radan. Trener: Josip Petani.

Treba još jednom reći da su pioniri i papaline Arbanasa prvaci MŽNL-a u sezoni 2023./24. Pioniri su to „uradili“ na izvrstan način s deset pobjeda u toliko utakmica. Ništa lošije nisu bile niti papaline koje su u 14 susreta zabilježile 12 pobjeda i samo dva remija. Riječ dvije kazali su i treneri Paunović i Petani, koji su ponosni na svoje igrače.

Danilo Paunović, sin legendarnog zadarskog nogometaša i trenera Miodraga Miška Paunovića i dugogodišnjeg voditelja Škole nogometa NK Arbanasi. Trener je tića Arbanasa, ali i druge momčadi pionira Arbanasa koja je suvereno osvojila MŽNL:

- Izuzetno sam ponosan na svoju momčad i od srca im čestitam na naslovu prvaka. Skor od deset pobjeda u isto toliko utakmica nešto je za što moram pohvaliti ove dečke koji su u svakoj utakmici pokazali i karakter i borbenost, karakteristike koje su odlika pravih sportaša. Također moram dodati da ih je trenirao trener Marijan Maruna, a ja sam ih vodio na utakmicama. Pehar i medalje koji su pripali ovim dečkima više su nego zasluženi i nadam se da će im biti putokaz u nastavku nogometne karijere, rekao je Paunović, trener pionira Arbanasa.

Josip Petani predano je cijelu godinu radio s dvije momčadi papalina Arbanasa. Uostalom rezultat koji je s ovim malim nogometašima napravio dovoljno svjedoči o kvaliteti ovog mladog nogometnog stručnjaka. On hvali svoje igrače.

- Čestitao bih svojim igračima na odlično odigranoj polusezoni gdje smo upisali 12 pobjeda i dva neriješena ishoda u 14 odigranih utakmica. Izjavio sam u polugodišnjem izvještaju da vidim jako puno rezervi u ovoj momčadi koje smo na kraju uspjeli "otključati", a glavni "forte" nam je bila momčad, a ne pojedinac. To se vidi i po činjenici da su se postignuti zgodici raspršili na pet, šest igrača, a obrambeno smo primili samo pet pogodaka što je fenomenalan podatak za ovako male dečke. Okititi se titulom u ovako jakoj konkurenciji i pritom ne upisati niti jedan poraz je vrlo velik uspjeh. Zadnjih osam godina koliko vodim papaline mogu reći da je ovo bila najizjednačenija utrka za županijskog prvaka, a samim time i najdraža osvojena titula jer se baš trebalo namučiti za nju. Pohvala ide i našim roditeljima koji su nam vjerna pratnja na svakoj utakmici te pružaju maksimalnu podršku svojoj djeci i našem klubu - kazao Petani, trener papalina Arbanasa.

20. lipanj 2024 04:13