StoryEditorOCM
SportKONTRA ACI

Jusup o porazu u Splitu i nepozivanju Božića: Ne uklapam se ni ja kao trener u reprezentaciju. To je slična priča...

Piše I.R.
3. veljače 2023. - 20:41

Nezadovoljan porazom na Gripama bio je trener Zadra Danijel Jusup.

- U prvom poluvremenu smo igrali dobro, s visokim intenzitetom. Trčali smo, zabijali lake poene. U najavi utakmice sam rekao da moramo riješiti njihov napadački skok. Nedopustivo je da nam se to dogodi. Velika nam je bila potrošnja startera, igrači s klupe nisu dali obol.

- Ključan je bio početak treće četvrtine. Imali smo otvorene trice koje nismo pogodili. Čestitam Splitu na pobjedi.

Vatrena je bila atmosfera na Gripama.

- Dobro je da se igra u ovakvoj atmosferi, da smo prisutni, da se razvijaju novi igrači. Što se tiče naših problema, rekao sam igračima da o tome više nećemo razgovarati. Što prije to izbijemo sebi iz glave, to ćemo prije ovakve utakmice i dobijati. Brine me ozljeda Jordana, vidjet ćemo što kaže medicinska služba.

Osvrnuo se i na prvotno nepozivanje Božića u reprezentaciju, kao i razloge za to. Protiv Splita je ostao asistenciju kratak do „triple-doublea”.

- Ne uklapam se ni ja kao trener u reprezentaciju. To je slična priča – kratko je komentirao Jusup.

Suprotno je raspoloženje zato bilo kod trenera Splita Srđana Subotića.

- Svi koju su gledali su mogli uživati, vidjeli su pravo natjecanje, pravu košarku. Sve smo dali za pobjedu. Jako smo zadovoljni igrom u drugom poluvremenu. Velika je ovo pobjeda koja će nam dati vjetar u leđa.

Velikim preokretom Žuti su stigli do slavlja.

- Vukli smo im u leđa, bili smo jako agresivni. Teško su padali koševi iz postavljenog napada. Nismo im dali ulaske u reket i lagane poene. Nelson je odradio vrhunski posao u obrani na Božiću. Runjić je pogodio važne šuteve. Dajem mu maksimalno povjerenje i slobodu. Izać će vani ako ne šutne, ne ako promaši.

Mavra je bio samozatajan što se tiče poena, ali zato je razigravao ekipu.

- Inače, kad imaš dva koša si loš, ali Mavra je odigrao dobro, pogotovo s četiri faula. Nije sve u koševima. Puno je asistirao, razigravao momčad. Nikad se lakše ne diše, već u nedjelju nas čeka nova utakmica. Liga je izjednačena, moramo raditi dalje, biti spremni. Jedna utakmica će možda dijeliti ispadanje i doigravanje. Puno je još utakmica pred nama.

- Atmosfera je bila najbolja u dugo vremena. Gledali smo pravi derbi i mislim da svi možemo biti zadovoljni. Pokazali smo da nitko ne može biti siguran da će nas pobijediti. Tko god nam dođe, idemo s namjerom da dobijemo utakmicu.

I Subotić se osvrnuo na popis reprezentacije...

- Treba biti hrabar za takav potez. Izbornik bira momčad, vidjet ćemo je li to bilo ispravno...

29. travanj 2024 19:01