StoryEditorOCM
SportNIJE MU SJELO

Incident na konferenciji za medije, Jusup se raspravljao s novinarom i zaustavljao Božića da priča o reprezentaciji

Piše Frane Vulas/sD
18. veljače 2024. - 08:11

Konferenciju za medije nakon finala SuperSport Kupa Krešimira Ćosića u kojem je Zadar na splitskim Gripama u odličnoj atmosferi svladao Cibonu obilježio je incident. Kada je MVP i najbolji strijelac turnira Luka Božić odgovarao na doslovno par pitanja o skorašnjem okupljanju reprezentacije, a za koje je pozvan, koliko mu ovakve igre znače za samopouzdanje za ono što slijedi i kako vidi svoju ulogu u reprezentaciji, ubacio se trener Zadra Danijel Jusup.

- Uvijek kada dobro igraš to je samo poticaj da nastaviš raditi. Bog nagrađuje rad i trud. Na tom sam zahvalan. Ne bi bilo fer prema Zadru da sam na završnici kupa razmišljao o reprezentaciji... - rekao je između ostalog Božić, ali sve je prekinuo Jusup.

- Ja mislim da je ovo konferencija za kup, a ne za reprezentaciju. Kakva su ovo pitanja? Upristojite ga. Tko vodi presicu? – govorio je Jusup, a aludirao je na kolegu iz Sportskih novosti Tvrtka Puljića.

- Što treneri uzimaju riječ dok govori igrač kojem je upućeno pitanje? - zapitao je Puljić.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Nastavio je Božić odgovarati na druga pitanja, ali Jusup nije posustajao u verbalnom obračunu.

- Što hoćeš? - pitao je zagrebačkog kolegu.

Za bolje razumijevanje povijesti bolesti treba se prisjetiti stalnog izbivanja, odnosno povlačenja Božića iz reprezentacije, a koji je znao biti i nepozvan od strane nekih izbornika i kada je to zaslužio. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se Božić odazvati na okupljanje. Naime, na jedno od kasnijih pitanja, o tome odakle više crpi silnu energiju za takve igre uz veliku minutažu, odgovorio je na način da je govorio kako sada slijedi pauza!?

image
Božidar Vukičević/Cropix

Ali vjerojatno se za širu sliku treba prisjetiti i nedavnih verbalni čarki Jusupa i aktualnog izbornika Josipa Sesara. Na ligaškom susretu Zadra i Sesarovog Dinama su imali žustriju raspravu. Prije tog susreta Jusup je odbio poziciju u Stručnom savjetu HKS-a, a na pitanje o tome je odgovorio.

- Mene u hrvatskoj košarci zanima samo jedna pozicija, međutim, očito tu jednu već dugo godina ne mogu dobiti. U Stručnom savjetu sam bio već nekoliko puta, tako da jednostavno ne vidim što bih ja tu mogao drastično promijeniti – kazao je Jusup, a Sesar mu je to očito zamjerio, smatrao izjavu nekorektnom prema njemu. Nakon poraza u četvrtfinalu Kupa u Splitu od Cedevite Junior Sesar je otkrio da je nakon tog prethodnog susreta sa Zadrom Jusupu čestitao i poželio mu da bude sljedeći izbornik. Tu je sve ‘puklo‘.

image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
29. travanj 2024 19:11