StoryEditorOCM
SportKK SONIK PUNTAMIKA

Hrvoje Vlašić: Imam obvezu prema ovom Klubu, ni trenutka nisam dvojio da prihvatim trenersko mjesto!

Piše Ivica Gjergja
3. srpnja 2020. - 12:34

Danas je na presici u HT Premijer ligašu KK Sonik Puntamici u kultnim Jazinama predstavljen novi - stari trener Hrvoje Vlašić. Na presici su uz predsjednika Mirka Jošića bili sportski diretor Pero Perić, te Hrvoje Vlašić i njegov pomoćnik Stipe Kuliš.

-S novim trenerom i stožerom, te igračima koje imamo, odlučili smo se za ovaj projekt u 2021/22 godini. Zna se kakva je bila prošla sezona i da ju je koruna „uništila“, a kako će biti dalje i to je nepoznanica. U HKS-u još „slažu“ kakva će liga biti tako da vam o tome ne mogu govoriti, osim da se svaki klub pojedinačno izjasnio. Sve bi se trebalo po ovom pitanju znati drugi tjedan, a znano je da bi natjecanje trebalo početi tijekom listopada. Kada smo razmišljali o treneru u Klubu bilo je tu nekoliko opcija, no mislim da nam je najbolje rješenje Hrvoje Vlašić, za koga smo se odlučili. Znamo da sezona neće biti nimalo laka, kako u financijskom tako i svakom drugom pogledu. Pored Vlašića stožer čine njegov pomoćnik Stipe Kuliš, dr. Zorislav Šušak, dr Željko Tolić, fizio Nikola Lukić. Što se tiče rostera imamo nekolicinu igrača pod ugovorom, s nekim pregovaramo, sve ćemo složiti uskoro. Poželio bi svima nama dobro zdravlje, izjavio je klupski predsjednik Mirko Jošić.

-Kratko bih rekao da imam obvezu prema ovom Klubu i da ni jednog trenutka nisam dvojio da prihvatim ulogu trenera. Ovo je za mene novi izazov, a što se tiče impresija dolazim u sredinu koju poznajem te mi je time lakše. Uvjeren sam da ću iskustvom i znanjem, zajedno s igračima, napraviti dobar posao. Početak pripreme je polovicom kolovoza, a od danas ćemo sve rješavati u stožeru, kratko je kazao Vlašić.

I njegov pomoćnik Stipe Kuliš, na inzistiranje predsjednika Jošića, kratko je kazao:

-Gospodin Hrvoje Vlašić i ja se znamo dugo vremena. On mi je bio trener i drago mi je što ćemo skupa raditi i surađivati, imat će moju punu podršku. Jednostavno smo kompatibilni i spremni da sve uradimo na najbolji način za klub.

Posljednju godinu Hrvoje Vlašić je proveo u HKK Širokom. U trenutku prekida natjecanja, Široki je držao drugu poziciju u BiH prvenstvu, dok su u ABA 2 bili na korak od playoffa, na petom mjestu. Vlašić je 2018. godine sa Zrinjskim iz Mostara postao prvak BiH, a u karijeri je dosad vodio Dubravu, Zadar, Posušje, Kvarner, Šibenku, Čapljinu, Jolly i Sonik.

26. travanj 2024 08:42