StoryEditorOCM
SportFOTO - KADET KK ZADRA NASTUPIO ZA BARCELONU NA ZAVRŠNICI ŠPANJOLSKOG KUPA

Duje Brala: Za mene je to bio - drugi svijet!

Piše Ivica Gjergja
22. veljače 2017. - 12:32
duje2

Kadet KK Zadra, Duje Brala (2003 g.) imao je čast provesti nekoliko dana u Španjolskoj i igrati za slavnu KK Barcelonu. Igrao je za tamošnji kadetski uzrast pet utakmica. Iskazao se i u svih pet je ostavio dobar dojam na jakom turniru španjolskog košarkaškog kupa za mlađe kategorije koji se održao od 16. do 19. veljače u Gironi.

Duje je u polufinalnoj utakmici igrao 32 minute zabio 8 koševa, imao je 7 skokova i 2 asistencije, što je solidan učinak. U prethodnoj utakmici igrao je 21 minut te postigao 10 koševa i zabilježio 11 skokova. Odigrao je i susret za treće mjesto u kojemu je Barcelona pobijedila 83:56 Baskoniju i osvojila treće mjesto, dakako s Dujom. Kada se uzme u obzir da je na pet utakmica u prosjeku upisao 12,2 koša i 7,2 skoka po susretu Duje je ostavio vrlo dobar dojam.

Nakon što su ga pratili skauti, mladom je Duji stigla pozivnica, da se za taj turnir pridruži katalonskom klubu što je veliko priznanje za njega, ali i za omladinski pogon Zadra. O kvaliteti turnira dovoljno govori i to da su na sebe igrajući na takvim turnirima pozornost skrenuli Ricky Rubio, Domantas Sabonis i Luka Dončić. Osim Barcelone, na turniru su sudjelovali Joventut, Murcia, Unicaja Rincon, Manresa, Baskonia, Real Betis i branitelj titule Real Madrid.

Duje je u Barceloni bio s ocem Mišelom, a nakon povratka u Zadar, bio je pun dojmova,te nam je rekao:

-Ono je za mene bio drugi svijet! Pratila su nas četiri trenera, na utakmicama se igra brže, energičnije i što je najvažnije svi igramo sve. Brzo sam ušao u njihov ritam iako ne znam jezik, sve skupa mi se duboko usjeklo u pamćenje i odlazak, Barcelona i igre, kazao nam je kratko Duje. 

04. svibanj 2024 23:55