StoryEditorOCM
SportZADAR NA GRIPAMA

Dominik Mavra: "O suđenju u Baru ne smijem govoriti jer sam podložan sankcijama, a jedino čvrstom i agresivnom obranom možemo zaustaviti Split"

Piše Dražen Žura
28. ožujka 2022. - 15:07

Zadar je u crnogorskom ”sudačkom” Baru ozbiljno oštećen i o tome su se iz kluba jasno očitovali odmah po završetku utakmice, jer su uložili žalbu na suđenje trolista svirača: Marka Jurasa, Dragana Porobića i Tomislava Stapića!

Prema našim saznanjima, opunomoćenik AdmiralBet ABA lige, Dušan Đurović, tražio je od Zadrana neka u zapisnik navedu točno svaku minutu u kojoj drže da su zakinuti. Uslijedio mu je brzi odgovor: „Od prve do posljednje”! Okrenuli su se, spremili torbe za povratak kući, međutim, prema riječima ”putnika” u autobusu, nije se osjetila malodušnost. Zašto? Jer su se igrači pošteno borili do kraja, svjesni i svojih padova, ”crnih rupa”, ali im nitko nema pravo postaviti zid na putu do moguće pobjede.

Prvi kojeg smo uspjeli dobiti telefonskim pozivom bio je kapetan Dominik Mavra...

- Uh, slabo sam spavao, dug je to bio put, tek u šest ujutro stigli smo pred dvoranu na Višnjiku. O suđenju u Baru? Ne smijem govoriti jer sam podložan sankcijama, međutim, svakomu tko je gledao utakmicu jasno je o čemu se radilo – kazao je Mavra kojeg jednako kao i ostale suigrače očekuje novi ispit na Gripama. Split je nešto odmorniji nakon Gorice u čemu možda treba tražiti dodatnu težinu međusobnog dvoboja...

- Utakmica u Baru nam je bila treća u pet dana, što nije nimalo lako izdržati, tako da je iznimno važno pronaći energiju za ogled sa Splitom. Protiv Mornara smo, u zadnjih šest ili sedma minuta, nemojte me hvatati za riječ, pokazali kako se znamo iz velikog minusa (-18) vratiti, što jasno kazuje da ova momčad ima karakter. K tomu bilo je i objektivnih okolnosti, nismo u rotaciji imali dva igrača, istina, tako je bilo i protiv Cibone, ali smo valjda svima dokazali da se protiv nas ne može baš tako lako – kazao je kapetan Zadra.

Imao je svoje viđenje i slabijih trenutaka, ne samo viđenih u Baru nego inače...

- Doista, u svim našim razgovorima nakon utakmice, nebitno je li to Mornar ili Cibona, ili neka druga priča, pokušavamo pronaći pravi razlog tih loših minuta. Konkretno, zaključili smo kako je potrebno više odgovornosti u obrani, te kontrola tih nazovimo ih ”malih prekršaja”! Protiv Cibone je to štimalo cijelu utakmicu, u Baru nije, osobito to vrijedi za prvu dionicu. Kad smo se posložili, dobili smo ključ igre kakvom se moramo nametnuti Splitu – razmišlja Mavra koji nam nije mogao precizno odgovoriti na upit hoće li se u 3. kolu HT Premijer lige za prvaka, na Gripama moći vidjeti Aleksandra Bursaća i Antonija Jordana. Ali zna način kako treba igrati.

- U našem dvoboju prije desetak dana, vidjelo se, što je neosporno, kako Split ima izniman napadački talent kojeg se jedino čvrstom i agresivnom obranom, o čemu sam ranije govorio, može zaustaviti. Zaključno, naš forte mora biti odlična obrana kakvu smo prikazali protiv Cibone – kazao je Mavra.

Utakmica se igra u utorak s početkom u 18 sati uz TV prijenos na Arenasport2 programu.

02. svibanj 2024 18:19