StoryEditorOCM
SportRAZGOVOR S TRENEROM

U Zadru se s velim nestrpljenjem iščekuje slika košarkaške momčadi pred kojom je jednako zahtjevna sezona

Piše Dražen Žura
18. srpnja 2023. - 10:45

U Zadru se s velim nestrpljenjem iščekuje slika košarkaške momčadi pred kojom je jednako zahtjevna sezona, čak i više nego lani, jer na leđima imaju osvojeni trofej u Prvenstvu Hrvatske. Ranije se mogli čuti kako su klupski ciljevi ipak na istoj razini, ostanak u regionalnoj AdmiralBET ABA ligi, te borba za trofeje u domaćim natjecanjima, HT Premijer ligi i Kupu „ Krešimira Ćosića”. O svemu više kroz razgovor s trenerom Danijelom Jusupom....

Jeste li zadovoljni činjenicom da su ljudi u klubu prepoznali rezultate od lanjske sezone i produžili ugovor na dvije godine?

Mogu reći da sam zadovoljan produženjem ugovora,mislim da svi koji su prošlu sezonu bili u sustavu zaslužuju da na određeni način budu nagrađeni,bilo da se to manifestira povećanjem plaće ili produženjem ugovora.

Košarkaška javnost, odnosno, publika, je također pozdravila klupsku odluku, ali i Vašu želju za ostankom. To vas zasigurno veseli?

Mene osobno najviše veseli "nagrada publike" koja je po meni, prepoznala ideju,rad,borbu a rekao bih i nenametljivost na terenu i izvan njega. Povjerenje publike je čast ali i obaveza.

Odavno je poznato kako je puno lakše nešto osvojiti nego to i ponoviti. Je li vam to dodatni izazov?

Iskustvo u Zadru me uči da nakon uspješne sezone, u kojoj se mnogo ne očekuje, slijedeća nije ni malo laka, a meni je svaka sezona na svoj način izazov.

Klub je uspio ispuniti sve obaveze prema igračima i tako je i Vama olakšao razmišljanje po kojem igrači vjeruju u dogovor koji postignite s njima.

Velika je stvar za klub da su obaveze ispunjene i kao što ste rekli uvelike olakšava pregovaračke pozicije.

Otuda vjerojatno idu i ugovori s kapetanom Markom Ramljakom i Karlom Žganecom na dvije godine. Samim time šaljete i poruku o potrebnom kontinuitetu?

Naravno da je kontinuitet bitan. Marko i Karlo su svojim igrama, zalaganjem i ponašanjem to zaslužili.Vjerujem,da ukoliko ih zdravlje posluži, mogu još dosta dati

Rezultati iz lanjske sezone za pretpostaviti je utjecali su i na povišenje ugovora. Hoće li to izdržati proračun koji je prema informacijama iz kluba u određenoj mjeri porastao?

Činjenica je da je svima, koji su proteklu sezonu bili u sustavu, porasla vrijednost. Isto tako je činjenica da povećanje budžeta nije ni približno proporcionalno povećanju njihove vrijednosti na tržištu.

Je li slaganje momčadi ide prema planu ili se događaju i neka neočekivana "iskakanja?"

Slaganje momčadi je veoma zahtijevan ali i kreativan posao u kojem uvijek ima neočekivanih i nepredviđenih situacija.

Koliko je Zadar u mogućnosti zadržati Luku Božića. Ako ne uspije je li satisfakcija u činjenici da ga žele euroligaški klubovi?

Kao što sam ranije rekao,Lukine izvedbe su prepoznate,tako da je njegova vrijednost u ovom trenutku tolika da Zadar, sa ovim budžetom, teško to može pratiti.Dali smo najbolju ponudu u skladu sa našim mogućnostima. Svi bi željeli da Luka ostane ali je pitanje koliko je to realno. Interes euroligaških ekipa za Luku je potvrda da je sustav koji gradimo ispravan i poželjan za svakoga koji želi napredovati.

Puno se govori o mladim igračima, jeste li dobili povratne informacije od sportskog direktora Denisa Pleslića, o tome, može li netko od njih participirati u seniorima?

Denis i ja smo u svakodnevnoj komunikaciji o svim pitanjima koji se tiču seniorske ekipe. Što se tiče mladih igrača mislim da im Luka Božić može biti primjer kako se vjerom, marljivim radom, skromnošću, a naročito strpljenjem može doći do toga da si interesantan euroligaškim ekipama.

Imate li posložen stručni stožer?

Sručni stožer je u fazi formiranja, ali će se i to ubrzo znati.

29. travanj 2024 19:12