StoryEditorOCM
SportJAČI OD SVIH

CNN se poklonio Hrvatskoj: ‘Zemlja koja je izašla iz krvavog rata na Balkanu i postala nogometni teškaš, David koji ruši nogometne Golijate‘

Piše Pero Smolčić
13. prosinca 2022. - 11:58

Utakmica Hrvatske i Argentine sportska je poslastica dana, a iz različitih kuteva gotovo svi svjetski mediji obrađuju taj dvoboj.

I velika se većina njih divi hrvatskoj nogometnoj veličini, pogotovo u usporedbi s našim demografsko - geografskim obilježjima. Tim je putem krenuo i CNN, čiji reporter Ben Morse, ovako priča:

- Panama, Mauretanija, Gruzija i Eritreja države su po veličini slične Hrvatskoj. Te četiri države između sebe imaju jedno pojavljivanje na Svjetskim prvenstvima, ono Paname u Rusiji 2018. godine, kada su završili grupnu fazu s tri poraza i 11 primljenih golova. S druge strane Hrvatska je u šest pojavljivanja na Svjetskim prvenstvima tri puta stigla u polufinale, a u Rusiji 2018. i u finale u kojemu su izgubili od Francuske.

Ističu na CNN-u i da je Hrvatska mlada država koja je ne tako davno izašla iz krvavog rata a Balkanu i ima jedva neka četiri milijuna stanovnika. 

- Njihovo izbacivanje Brazila je bilo kao bitka Davida protiv Golijata - piše CNN.

29. travanj 2024 18:27