StoryEditorOCM
SportJUNIORI I JUNIORKE

Članovi ASK Zadar osvojili četiri medalje, jedno srebro i tri bronce na Pojedinačnom dvoranskom prvenstvu Hrvatske

Piše Ivica GJERGJA
22. siječnja 2024. - 12:32

U Zagrebu je u organizaciji HAAK Mladost održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u dvorani u konkurenciji mlađih juniora i juniorki. Na prvenstvu je nastupilo ukupno šest atletičara i atletičarki Atletskog sportskog kluba Zadar, koji su postigli zapažen uspjeh, osvojivši ukupno četiri odličja od čega jednu srebrenu i tri brončane medalje. Postignuto je pri tome nekoliko osobnih i klupskih rekorda u dvorani.

U konkurenciji mlađih juniora u utrci na 60 m prepone Emilio Pucar je prvo nastupio u kvalifikacijama i s rezultatom 8,93 što je njegov novi osobni rekord u dvorani izborio nastup u finalu. U finalnoj utrci Emilio je osvojio peto mjesto istrčavši 8,95 sekundi. Emilio je nastupio i u troskoku osvojivši treće mjesto i brončanu medalju s rezultatom 12.25 m što je njegov novi osobni rekord u dvorani.

Kod mlađih juniorki Marta Marinović je u utrci na 400 m u konkurenciji 15 trkačica osvojila odlično drugo mjesto i srebrenu medalju istrčavši vrlo dobrih 58,25 sekundi što je Marti novi osobni i novi klupski rekord za mlađe i starije juniorke u dvorani.

U troskoku je Tamara Jurešić osvojila treće mjesto i brončanu medalju skočivši do 11,57 m što je njen novi osobni rekord u dvorani. U istoj disciplini nastupila je i Luna Mandić i s rezultatom 11,32 m osvojila zapaženo četvrto mjesto, a Luni je to novi osobni rekord u dvorani. Iako još uvijek kadetkinja Marietta Blatnjak je u skoku uvis osvojila treće mjesto i brončanu medalju preskočivši visinu od 1,52 m, dok je Cvita Klarić osvojila peto mjesto s preskočenom visinom 1.47 m. U utrci na 60 m prepone Luna Mandić je osvojila peto mjesto s rezultatom 9,48 sekundi što je njoj novi osobni rekord u dvorani. U skoku udalj Marta Marinović je s rezultatom 5,02 m osvojila sedmo mjesto, dok je Tamara Jurešić osvojila dvanaesto mjesto s 4,82 m.

- Naši mladi su već ovim nastupom ispunili ono za što su išli na natjecanje. Osvojena četriri odličja su pokazatelj da se sa mladim naraštajem dorbo radi. U svemu smo zadovoljni i vjerujem da je ovo dobar početak u ovoj godini te da ćemo tako nastaviti, kazao nam je zadovoljan trener i predsjednik ASK Zadar Ivica Šola.

 

 

09. svibanj 2024 18:57