StoryEditorOCM
SportU SUSJEDSTVU

Benkovčanin Josip Majić najbolji igrač HNK Šibenika: majstorski pogodio donji kut vratara Solina!

Piše Ivica Gjergja
21. travnja 2024. - 21:37

Iako je mlad, Benkovčanin Josip Majić (28) igrao je u mnogim klubovima u zemlji i inozemstvu, a njegova posljednja destinacija je HNK Šibenik koji se natječe u Prvoj nogometnoj ligi i trenutno je na drugom mjestu na ljestvici. Klub se bori za ulazak u najveći rang hrvatskog nogometa, a Majić igra u izvanrednoj formi, njegove igre i golovi "nose" Šibenik.

U posljednjem 27. kolu Šibenik je bio domaćin Solinu kojeg vodi trener Luka Bonačić. Šibenik se bori za prvo mjesto, a Solin je u grčevitoj borbi za ostanak u ligi. Iako se Solin dobro borio imali su neodlučen rezultat 1:1 u 48. minuti. "Lomio" se rezultat i nakon što je nekih 20 metara od gola Solina u 85. minuti oboren napadač Šibenika, loptu je prigrabio Majić, koji je "tukao" tako precizno da je majstorski pogodio donji kut vratara Solina za 2:1. 

- Osjetio sam da će mi lopta dobro leći, nisam pogriješio, namjestio sam je i potegao kako znam i mogu i ona je odsjela u golu za naše vodstvo i pobjedu. Istina bježi nam Zrinski OS 1664 dva boda, (oni 66, mi 64), vjerujem da ćemo mi prvi proći ciljnom ravninom u ući u viši rang - rekao je Majić.

Podsjetimo da je Majić igrao u Primorcu iz Biogradu, Zadru, a što je logičan slijed, rekli bi, jer su dres Šibenika nosili mnogi Zadrani i Benkovčani i igrali dobro. Tako su iz Zemunika, trojac Slavko Šare, Rade Vuković i Jakov Pinčić, pa Edo Kvartuč i drugi, a sada je očito da je Majić njihov svojevrsni - nastavak, a i ne samo on.

02. svibanj 2024 19:49