StoryEditorOCM
SportBEZ PREDAHA

Aleksandar Bursać nakon potopa u Laktašima i pred utakmicu s FMP: Radi se o ozbiljnoj momčadi, ali i mi imamo svoje šanse i možemo se nadati pobjedi

Piše Dražrn Žura
14. prosinca 2020. - 18:03

Svatko onaj tko je pročitao izvještaj nakon nimalo uobičajenog poraza kojeg je Zadar doživio u Laktašima od Igokee koja ih je ograničila na rijetko viđenom omjeru 72:48! Nema tko nije uzviknuo: " Nisu se dobacili do pedeset ponea", međutim, imali su Zadrani prije pet godina sličan rezultat, Budućnost ih je u Podgorici ostavila na poenu manje nego Igokea, bilo je 78:47, u potpisu je bilo ime trenera Ante Nazora.

Nadalje , što se tiče slabog šuta za tri poena izraženog kroz 2-21, u jednooj od finalnih utakmica Prvenstva Hrvatske, momčad Zadra nije upisala ni jednu tricu iz dvadesetdva pokušaja. Toliko o  neslavnim rekordima. Evo, što je u Laktašima zborio Mršić dotaknuvši se i FMP-a novog suparnika u gostima.

-Zaslužena pobjeda Igokee, čestitam treneru Bajiću na odlično pripremljenoj i odigranoj utakmici. U prvom poluvremenu smo se donekle držali u egalu, međutim već od početka utakmice nismo imali dobre ideje u napadu, nismo donosili dobre odluke i lopta nam je bila statična. Tijekom cijele utakmice napad nam je bio problem, u drugom poluvremenu naš napad je bio još lošiji. Obrana nam je bila solidna do zadnjih pet minuta. Imali smo jako loš šut za tri poena i previše izgubljenih lopti. Sad se moramo dobro regenerirati, kako bi odigrali što bolju utakmicu protiv FMP-a – kazao je Veljko Mršić, koji je ako ništa drugo u autobusu prema Beogradu mogao popričati sa svojim igračima i košarkaškom bljedilu kojeg su iskazali.

-Očekuje nas treća utakmica u roku pet dana, pa isto tako kao što nismo imali vremena slaviti  pobjedu protiv Cibone, nemamo vremena za veliku tugu zbog poraza od Igokee. Što se pak tiče FMP-a , na nama je da zbijemo redove, da se "zbrojimo", jer igramo protiv momčad koja jednako kao i mi u ABA ligi kroz proteklo razdoblje ne igraju kako su očekivali. Radi se o ozbiljnoj momčadi, ali i mi imamo svoje šanse i možemo se nadati pobjedi – kazao je Aleksandar Bursać, igrač Zadra koji je svojedobno igrao baš u FMP- u te je i te kako znao iskažnjavati svoj sadašnji klub.

Utakmica se igra u utorak s početkom u 17 sati uz izravan prijenos na programu Arenasport 1.

28. travanj 2024 16:25