StoryEditorOCM
RegionalCOVID ODNOSI ŽIVOTE

U splitskoj bolnici od korone preminuo poznati liječnik, građani pale svijeće ispred ordinacije: "Adio doktore! Počivaj u miru Božjem‘

Piše Ivica Radić
21. studenog 2021. - 18:02

Od posljedica korone u splitskom Kliničkom bolničkom centru preminuo je poznati brački liječnik, dr. Milan Glavaški (63). Bio je obiteljski liječnik, voditelj ispostave Doma zdravlja Brač u sklopu Splitsko-dalmatinske županije i viši predavač na Katedri obiteljske medicine Medicinskog fakultetu u Splitu.

image
PRIVATNI ALBUM

Aktivno je sudjelovao na međunarodnim skupovima kao i na domaćim kongresima obiteljske medicine. Autor je desetak radova i članaka. U Domu zdravlja Splitsko-dalmatinske županije bio je član Upravnoga i Stručnoga vijeća.

Iako je rođen u Novome Sadu, gdje je 1982. godine diplomirao na Medicinskom fakultetu, dr. Milan Glavaški je cijeli svoj radni vijek proveo na Braču.

Radio je u ordinacijama opće i obiteljske medicine u Supetru, Sutivanu i Nerežišćima. Svoju brigu za pacijente iskazivao je do posljednjeg radnoga dana jer je doslovce iz svoje ordinacije prebačen u splitski Klinički bolnički centar.

Danima je vodio borbu sa opakim virusom koji mu je oduzeo život. Ostat će u sjećanjima svojih brojnih pacijenata o kojima je nesebično brinuo i kojima je poklonio svoje bogato liječničko i stručno znanje, ali i u sjećanjima mnogih drugih kojima je bio spreman pomoći u svako doba.

Za pacijente je bio „naš dobri likar“, a za prijatelje „naš Mika“.

Adio, doktore!

Adio, Mika!

Bračani se na Facebooku oprštaju od voljenog liječnika:
- Čovik koji je volio svoj posao, ljude, Supetar, Brač, svoju zajednicu u kojoj je obavljao niz poslova i funkcija od društvenog i stručnog značaja. Ostat će mi u sjećanju kao jedan od onih koji je uvijek radio za bolje malog ČOVIKA.
Adio doktore! Počivaj u miru Božjem - jedan je od statusa.

Evo i komentara doktorovih pacijenata i prijatelja: 

image
Screenshot FB
image
Screenshot FB
23. ožujak 2023 17:30