StoryEditorOCM
RegionalPROMOCIJA ZANIMANJA

U Biogradu na moru predstavljena je kampanja „Budi zakon! Odaberi poziv, a ne posao!“

Piše Zadarski.hr
18. svibnja 2024. - 20:44

U Biogradu na moru predstavljena je kampanja „Budi zakon! Odaberi poziv, a ne posao!“ s ciljem promoviranja zanimanja policajac/policajka. Ovo je jedna od aktivnosti koju ćemo provesti u sklopu kampanje „Budi zakon“ kako bi građanima i zainteresiranim kandidatima približili rad policije, te možda ih potaknemo na donošenje odluke da policiju izaberu za svoj životni poziv.
Predstavljeni su  - Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje POLICAJAC/POLICAJKA i Natječaj za upis učenika u III. razred Policijske škole „Josip Jović“

Na promotivno -preventivnom štandu polaznici Policijske škole „Josip Jović“ i njihovi mentori, policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave zadarske i Policijske uprave splitsko-dalmatinske, te pravosudni policajci educirali su učenike i građane o uvjetima iz natječaja i poslovima policije.

Polaznici Policijske škole zainteresirane su upoznali sa svojim iskustvima tijekom školovanja za zanimanje policajac/policajka, kao i sa mogućnošću podnošenja prijave na natječaje od ove godine i putem sustava e-Građani.“

Posebna pozornost bila je usmjerena na izuzimanje otisaka i rad kriminalističke tehnike, a učenike je zanimao i policijski pas te policijski motor.

U aktivnostima su sudjelovali i policijski službenici Policijske postaje Biograd, Postaje pomorske i aerodromske policije i Postaje prometne policije Zadar, a uz korištenje Mobilnog preventivnog centra policije - kombi vozila.

01. lipanj 2024 18:20