StoryEditorOCM
RegionalNOVA AKCIJA

Turisti će boravak u Hrvatskoj u listopadu moći platiti i po 50 posto nižim cijenama. Evo o čemu se radi

Piše D. Korenić/JL
14. rujna 2021. - 21:48

Nakon prošlogodišnje akcije "Tjedan odmora vrijedan" u kojoj su domaći i strani gosti diljem zemlje mogli po 50 posto jeftinijim cijenama koristiti određeni broj turističkih i ugostiteljskih usluga, ove godine akcija će trajati cijeli mjesec pa će tako listopad biti obilježen kampanjom "Mjesec hrvatskog turizma", piše Jutarnji list. 

Slično kao i lani, domaći i strani gosti 30-ak će dana moći po znatno povoljnijim cijenama koristiti usluge smještaja, restoranske i prijevozne usluge te ostale turističke i ugostiteljske sadržaje, a zasad još nije poznato koliko je zanimanje ponuditelja usluga da se pridruže akciji.

- Motivirani željom da produljimo sezonu što je moguće više, ali i uvažavajući prijedloge korisnika s jedne i pružatelje usluga s druge strane, odlučili smo s Ministarstvom turizma i sporta cijeli listopad omogućiti do 50 posto povoljniji boravak domaćim i stranim turistima. Tijekom konzumacija usluga važno će biti pridržavati se propisanih epidemioloških mjera koje će tada biti na snazi i ponašati se odgovorno - istaknuo je direktor glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić.

Akcija Tjedan odmora vrijedan prošle se godine provodila od 16. do 25 listopada, no nažalost, osim podataka o pojedinačnim posjetiteljima promotivne stranice projekta (bilo ih je 150.000), nije bilo moguće doznati je li akcija potaknula veću potrošnju te kako je utjecala na dolaske i noćenja.

Kako je za Hinu najavio Staničić, HTZ za jesen najavljuje i drugi val kampanje za domaće turiste "Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku!" radi poticanja potrošnje domaćih gostiju.

"U drugom valu te kampanje promovirat ćemo dodatna četiri tematska destinacijska videa koji su u izradi, i kojima će se nastojati približiti ruralna turistička ponuda, a u tijeku je i kampanja za domaće turiste posvećena cikloturizmu Bicikliraj, istraži i uživaj!", rekao je Staničić Hini.

16. travanj 2024 23:34