StoryEditorOCM
RegionalRUDOLF DVORSKI O LAŽNIM POLJOPRIVREDNICIMA:

Tko dobiva potpore za poljoprivredu i jesu li među njima supruge županijskih pročelnika?

Piše P.O.
27. rujna 2018. - 00:00
gazenica3-260318

Upisnik OPG-ova treba očistiti jer se mnogi od u njemu navedenih ljudi uopće ne bave poljoprivredom, predložio je Rudolf Dvorski na Aktualnom satu Županijske skupštine.

-U Hrvatskoj se isplaćuje čak 90.000 potpora, a mirovinske i zdravstvene doprinose plaća se samo za 20.000 ljudi, jer se neki od njih poljoprivredom bave samo iz hobija. U Zadarskoj se županiji potpore navodno dijele suprugama ili supruzima žćupanijskih pročelnika i zaposlenika Županije, onima koji vole "uzvratiti pomoć", rekao je Rudolf Dvorski smatrajući da je iznos potpora od milijun kuna prevelik s obzirom da Županija za potpore poduzetnicima isplaćuje 300.000 kuna.

Zato je Dvorski zatražio da mu se dostave podaci komu su u proteklih pet godina dodijeljene potpore, koliko dobitnika potpora plaća doprinose za zdravstveno i mirovinsko osiguranje i je li netko od tih OPG-ova nešto dužan Županiji.

Župan Božidar Longin je odgovorio kako su potpore potpuno javan dokument, te da su podaci o tome objavljeni u Glasniku Zadarske županije.

24. svibanj 2024 13:46