StoryEditorOCM
RegionalPRIJAVLJENA OBOJICA

Teška prometna nesreća na Jadranskoj magistrali: motociklist stradao u sudaru, skrivio ga mladi Austrijanac u - kamionu

Piše Krešimir Gulin/SD
8. travnja 2024. - 14:13

Još jedna teška prometna nesreća dogodila se na dalmatinskom dijelu Jadranske magistrale.

Kako doznajemo, u Žaboriću kod Šibenika, na križanju Ulice Jasenovo s državnom cestom dogodila se nesreća u kojoj je 25-godišnji vozač motocikla zadobio teške tjelesne ozljede, doznaje se u šibenskoj policiji.

Prema riječima policijske glasnogovornice Sanje Baljkas, nesreća se dogodila tako što 24-godišnji austrijski državljanin, koji je upravljao kamionom austrijskih "tablica", prilikom uključivanja s mjesne prometnice na Magistralu nije propustio sva vozila.

- Uslijed toga je došlo do sudara stražnjeg djela teretnog vozila s motociklom zadarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 25-godišnjak, a na kojem nisu bile istaknute pripadajuće registarske oznake i nije imao ispravne propisane uređaje i opremu.

Od siline udara i pada motociklistu su u Općoj bolnici u Šibeniku utvrđene i zadržan je na liječenju - rekla je Baljkas.

Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 24-godišnjeg Austrijanca je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Protiv 25-godišnjaka podnesena je prekršajna prijava zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

29. travanj 2024 15:54