StoryEditorOCM
RegionalNAPRAVILI MU ZASJEDU

Sin glazbene zvijezde osuđen zbog droge: ‘pao‘ je zahvaljujući cinkeru, evo koja ga kazna čeka...

Piše Mario Matana/SD
16. ožujka 2024. - 12:07

Zbog posjedovanja droge osuđen je 29-godišnji sin poznatog splitskog pjevača.

Mladić je, ukratko, postao žrtva cinkera! Tako se razjasnilo na sudu, gdje je tijekom postupka konstatirano kako su policajci ‘Prve postaje dobili saznanja od davatelja obavijesti čiji je identitet tajan da mladić u stanu posjeduje određenu količinu marihuane koju najčešće skriva unutar stana, motocikla i osobnog vozila...‘

Naravno, napravili su onda ‘plavci‘ zasjedu za bezbrižnog mladića te ga zaustavili prije točno dvije godine ispred njegovog ‘portuna‘, a onda obavili pretragu stana i ostalih prostorija. Nisu se nešto sad baš usrećili, mladić im je dobrovoljno predao vrećicu s 26 grama marihuane kao i digitalnu vagu za precizno mjerenje.

Tijekom prekršajnog postupka – na koji se optuženi nije odazivao, sud je konstatirao kako je takvo ponašanje usmjereno na odugovlačenje pa su presudu donijeli i bez njega – je utvrđeno da je kriv za posjedovanje opojnih droga, a kako do sada nije evidentiran zbog sličnih nedjela, određena mu je novčana kazna: dvije tisuće eura (što je negdje po sredini zakonom određene skale, između 663 i 2.654 eura) mora iskeširati, zatvor se kao najteži oblik kazne ovaj put nije spominjao...

Da nije ni loše prošao, svjedoči primjer D. D. (28), koji je tog ljeta zatečen sa smotuljkom i 0,4 grama ‘trave‘. Za količinu praktički jedva dovoljnu za pošteni joint, pred prekršajnim sudom je kažnjen sa 660 eura.

To ljeto 2022. godine bilo je ‘kobno‘ i za danas 71-godišnjeg S. L. iz Splita kojeg su policajci u patroli zaustavili na ulici, a on im je dobrovoljno predao vrećicu s 0,72 grama marihuane. Kako ni on nije prekršajno kažnjavan, za tu količinu odrezana mu je kazna od 400 eura.

27. travanj 2024 08:03