StoryEditorOCM
RegionalBENKOVAČKO PODRUČJE

Policija u suradnji s lovočuvarem zatekla 66-godišnjaka u protuzakonitom lovu - odstrijelio je divlju svinju bez odobrenja

Piše Mišel Kalajžić
19. travnja 2021. - 10:03

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac proveli su kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za protuzakonit lov.

Naime, u petak, 16. travnja oko 22.00 sata u lovištu na benkovačkom području policijski službenici su u suradnji s lovočuvarem zatekli 66-godišnjaka s lovačkim oružjem i opremom za noćni lov iako nije posjedovao dopuštenje za lov divljači - divlje svinje. Oružje i oprema su mu oduzeti te je doveden u službene prostorije policije.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, također ga se sumnjiči da je početkom travnja u istom lovištu odstrijelio divlju svinju bez odobrenja te je od njega oduzeto oko 46 kilograma odstrijeljene divljači, kao i druga lovačka puška koju je legalno posjedovao.

Lovnik nadležne lovačke udruge preuzeti će brigu o mesu divljači, a protiv 66-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela Protuzakoniti lov i ribolov.

24. travanj 2024 18:28