StoryEditorOCM
RegionalPRVA U BIOGRADU

Otvorena Poliklinika za ortopediju i fizikalnu medicinu, evo tko će u njoj raditi, donosimo fotogaleriju s otvorenja

Piše Lada Burčul
11. listopada 2023. - 16:46

U utorak je u Biogradu otvorena prva Poliklinika za ortopediju i fizikalnu medicinu – otvorenje je privuklo veliku pažnju biogradskih liječnika i građana Biograda, s obzirom da je prvi put u gradu  stvorena mogućnost obavljanja pregleda i terapija izvan Specijalne bolnice za ortopediju Biograd. Vrsni biogradski ortoped, poznati liječnik biogradske bolnice dr. Luka Lončarević radit će u ovoj Poliklinici, nazvanoj More Med, koju je osnovala spec. fizikalne medicine dr. Jerolima Šangulin. Uz njih, tim čini i dr. Sandra Furdi, specijalist kliničke radiologije, koja će dolaziti iz Opće bolnice Zadar.

- Liste čekanja u bolnici su velike. Nakon raspada ortopedije u Splitu nama gravitira gotovo pola milijuna ljudi s tog područja, od samog grada do svih otoka i cijelog zaleđa, pa i dijela prema Dubrovniku – kazao nam je na otvorenju dr. Luka Lončarević, koji svoj posao u bolnici neće ostaviti. Posao u bolnici je, međutim, napustila fizijatrica Jerolima Šangulin.

image
Luka Gerlanc/
image

Dr. Luka Lončarević i dr. Jerolima Šangulin

Luka Gerlanc/
image
Luka Gerlanc/
image
Luka Gerlanc/

- Radila sam 15 godina u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu. Bili smo odličan tim, s kolegama, medicinskim sestrama i terapeutima, ali vremenom su se stvari bitno promijenile i otišla sam, odlučila sam se na ovaj korak, na privatnu praksu – kazala je dr. Šangulin, dok je dr. Luka Lončarević, koji neće napustiti rad u bolnici, na otvorenju Poliklinike zahvalio biogradskoj bolnici.

- Vještine i iskustvo stjecali smo tamo. Sada ćemo ih usmjeriti i na ovaj projekt – rekao je Lončarević.

image
Luka Gerlanc/
image
Luka Gerlanc/
image
Luka Gerlanc/
image
Luka Gerlanc/

Dr. Jerolima Šangulin, specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije, iz sustava je izašla prije godinu dana i posvetila se otvaranju Poliklinike. More Med je dobro opremljena Poliklinika za ortopediju i traumatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju te ultrazvučnu dijagnostiku, pa veliki interes građana za otvorenje prve privatne zdravstvene ustanove ne čudi. Upravo zbog dobre opremljenosti u Poliklinici se, osim specijalističkih pregleda, može obavljati cijeli niz terapijskih zahvata. Mate Kutleša, ravnatelj Specijalne bolnice za ortopediju Biograd, kazao nam je da je na otvorenje došao na poziv dr. Lončarevića.

image
Luka Gerlanc/
image

Mate Kutleša

Luka Gerlanc/
image
Luka Gerlanc/
image
Luka Gerlanc/

- On je naš vrhunski kirurg ortoped, koji će, uz puno radno vrijeme koje će raditi kod nas u bolnici, raditi i u ovoj poliklinici zajedno s dr. Šangulin – kazao je Kutleša.

image
Luka Gerlanc/
image
Luka Gerlanc/
25. travanj 2024 07:46