StoryEditorOCM
RegionalUHVATILI SU GA

Otkriveno tko je pjevao četničke pjesme i pritvoren je u Šibeniku. Profesionalni je pjevač, ima ‘centralu‘ u Dalmaciji

Piše VIJESTI SD
23. kolovoza 2023. - 17:21

Rajko Lalić je glazbenik kojega je policija uhitila u Kninu zbog povrede ugleda Republike Hrvatske. On je član grupe "Srpska tromeđa". Riječ je o sastavu koji već godinama pjeva "krajiške pjesme", a baza im je Strmica kod Knina, pišu to srpski mediji i otkrivaju identitet uhićene osobe, pišu Blic i Kurir.

image

you tube

- Lalićeva grupa postoji od 1995. godine i do sada je objavila 20 albuma. Jedan od albuma iz 1995. godine je i "Rodni Kninu stari srpski grade, šta u tebi sad ustaše rade" - navode dalje srspki mediji, uz napomenu kako je on profesionalni pjevač. 

Popis pjesama možete naći OVDJE.

Zanimljivo, neke pjesme koje veličaju veliku Srbiju i sve Hrvate prikazuju ustašama nisu dostupne u Hrvatskoj, naime vlasnik prava je naveo da ne želi da te pjesme budu dostupne građanima u Hrvatskoj. 

Primjerice, tako je i s pjesmom "Rodni Kninu stari srpski grade, šta u tebi sad ustaše rade" na servisu Soundcloud. Svima je dostupna, ali hrvatskim građanima ne. Možete provjeriti OVDJE.

image

s c

Podsjetimo, hrvatski mediji su naveli kako je zbog četničkih pjesama u Kninu priveden 63-godišnji glazbenik. Policija je navela da su nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, djelatnici Policijske postaje Knin utvrdili su da je 63-godišnji član jedne glazbene skupine izvodio pjesme koje su nastale tijekom 1995. godine i koje veličaju tzv. SAO Krajinu.

PU šibensko-kninska navodi da je 63-godišnjak tijekom nastupa na kojem je izvodio sporne pjesme nosio određena znakovlja i odjevne predmete koje su nosili pripadnici SAO Krajine. Policija je dodala da je sve to objavljeno na društvenim mrežama.

Iako se sporni nastup nije dogodio u Kninu, osumnjičeni je priveden kada je došao na područje grada.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Rajko se, navodi Kurir, smatra jednim od najboljih izvođača "krajiške muzike", a rođen je i odrastao u selu Plavna pokraj Knina.

U glazbenom svijetu je prisutan duže od tri desetljeća, a često je imao i turneje među srpskom dijasporom.

Nije davao mnogo intervjua, ali tokom jednog gostovanja na pitanje "Koji je njegov najveći stra?", Rajko je odgovorio:

- Prošlo je ono najteže, ono zlo koje je iza nas, da ne spominjem sad koje je. Tako da više nemam strahova - izjavio je tada on.

02. svibanj 2024 02:31