StoryEditorOCM
RegionalNE ZNA SE MOTIV

Napadač je radnika fast fooda ozlijedio satarom, svo se vrijeme branio šutnjom, a u srednjoj se školi navodno liječio od psihičkih problema

Piše MARKO DIDIĆ/PSD
23. prosinca 2020. - 15:42
Split, 221220. U fast food-u Local.ni u Vukovarskoj ulici pocinjeno je razbojstvo. Razbojnik je nozem ranio djelatnika fast food-a. Istraga je u tijeku.Josko Supic/Cropix

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim Ivanom M. (34) iz Viškova, a da nije utvrdila motiv zašto je on u utorak popodne napao i teško ozlijedio 26-godišnjeg Jakova R. radnika u fast foodu "Normal.ni" u Vukovarskoj ulici u Splitu.

Napadnuti mladić je zadobio reznu ranu vrata dugu 12 centimetara i široku 4 centimetra, a ozljede nisu nanijete škarama, kako se u prvi mah tvrdilo i pisalo, nego – satarom. Iz snimki koje su kolale portalima i društvenim mrežama je vidljivo da muškarac s maskom na glavi i ruksakom na leđima ulazi u prostor kuhinje te odmah napada radnika, u hrvanju s mladićem nakon toga uzima škare koje su se nalazile na pultu.

Ne zna se je li napadač sataru nosio sa sobom ili ju je uzeo iz nekog kutka fast fooda prije nego je počeo njome udarati nesretnog mladića. Očigledno je da je napadnuti odmah dobio udarac satarom, a da se od ostalih udaraca uspješno obranio, te je na kraju napadača čak i bacio na pod i onako krvav držao ga u "kravati" dok netko nije pozvao policiju.

Normalno, Ivanu M. ide kaznena prijava za pokušaj ubojstva jer je on u svom ponašanju ostvario sva obilježja ovog kaznenog djela, a naročito po surovosti i upornosti da mladića liši života. Samo spretnost, hrabrost i mirnoća napadnutoga su spriječili da se to i dogodi. Ivan M. se sve vrijeme nakon uhićenja branio šutnjom, pa policajci nisu mogli doznati motive njegova suludog čina, a napadnutog izgleda uopće nije poznavao.

Navodno se napadač liječio od psihičkih problema u srednjoj školi, a u kakvom je stanju bio kada je napao radnika pokazat će vještačenje. Za sada nije zadržan na Psihijatriji nego se privodi na ispitivanje na ŽD Split.

24. travanj 2024 00:25