StoryEditorOCM
RegionalDRŽAVA PRODAJE TISUĆE KVADRATA

Načelnik Davor Lončar: Ta zemljišta moraju prijeći u vlasništvo općina, kod nas dvije parcele želi kupiti 'Cromaris' i proširiti proizvodnju!

Piše L.B.
5. srpnja 2018. - 22:05
1_sas_vektor1-070510

- Prodaju se deseci tisuća četvornih metara u našoj općini, sve te parcele su u vlasništvu države, ali to je prvi korak koji je potrebno napraviti. U drugoj fazi Općina Poličnik će tražiti da se zemljišta prenesu u naše vlasništvo, jer se radi o velikim investicijama koja se na tom prostoru trebaju realizirati – kaže načelnik Općine Poličnik i HDZ-ov saborski zastupnik Davor Lončar, komentirajući javni poziv koji je objavilo Ministarstvo državne imovine.

Ovo ministarstvo je objavilo poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu RH, od kojih se šest nekretnina nalazi na području Općine Poličnik, sva su zemljišta građevinska, a njihova je veličina u rasponu od osam i pol tisuća kvadrata do 20 tisuća kvadrata. Natječaj je ponovljen, no načelnik Lončar uvjerava da je to samo zbog tehničke pogreške u prethodnom natječaju.

Svih šest nekretnina nalaze se unutar poslovne zone u Poličniku, radi se o neizgrađenim građevinskim zemljištima koja sva imaju izravan pristup na javnu prometnu površinu. Početna cijena za najmanju nekretninu (osam i pol tisuća kvadrata) je 1,1 milijuna kuna, do 2,7 milijuna kuna za nekretnine velike dvadesetak četvornih metara.

- Nama odgovara da država proda tu zemlju, ali u budućnosti želimo da sve te parcele budu u vlasništvu jedinice lokalne samouprave. Razlog tome je interes investitora, pa ću sada otvoreno kazati da je tu prvi interesent tvrtka „Cromaris“ koja želi što hitnije proširiti proizvodnju. Stoga za početak nije važno što će im zemljište prodati država, važno je da investitori ne čekaju, a onda ćemo pristupiti drugoj fazi, dakle traženju da zemljište bude vlasništvo Općine Poličnik jer mi zapravo ovim širimo gospodarsku zonu. Od šest nekretnina ponuđenih na prodaju, „Cromaris“ je zainteresiran za dvije veće nekretnine i spremni su otkupiti ih. Tu će realizirati novi proizvodni pogon u kojem će zaposliti 60 do 80 djelatnika – kazao je načelnik Lončar. Dodao je da se podrazumijeva da će se u prikupljanju ponuda i odabiru kupca gledati najbolje ponude, ali da nema razloga da javno ne iznese zainteresiranost „Cromarisa“.

Prodajom ovih parcela Općina Poličnik bi u poslovnoj zoni imala 87000 četvornih metara. Načelnik Lončar „grabi“ i druge investitore, pa doznajemo da je pronađen investitor zainteresiran za kupnju posrnulog „Kemoplasta“ u poslovnoj zoni u Poličniku.

- Tvrtka je švicarsko-njemačka, imamo pismo namjere i to je što za sada mogu reći. Volio bih da se njihove namjere realiziraju, jer se radi o gotovo nevjerojatnih 160 radnih mjesta koje bi donijeli u Poličnik. Bave se proizvodnjom plastičnih cijevi svih profila, a odgovara im blizina Zračne luke i blizina grada – kazao je Lončar.

20. lipanj 2024 20:42