StoryEditorOCM
RegionalRADNI POSJET

Ministar Bačić u Ninu razgovarao o sanaciji deponije u Šepurinama i uklanjanju dimnjaka stare ciglane

Piše zadarski.hr
27. lipnja 2024. - 16:29

Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić boravio je u četvrtak u radnoj posjeti gradu Ninu gdje je u društvu s ministrom regionalnog razvoja i fondova EU Šimom Erlićem, državnim tajnicima Sanjom Bošnjak i Domagojem Orlićem te direktorom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Lukom Balenom održao radni sastanak s gradonačelnikom Grada Nina Emilom Ćurkom i njegovim suradnicima.

Teme sastanka bile su sanacija ilegalnog deponija unutar bivše vojne baze "Šepurine“ te uklanjanje dimnjaka na bivšoj tvornici opeke "Branko Štulić“. Predstavljena je analiza postojećeg stanja, dogovoreni su daljnji koraci i aktivnosti, te je usklađeno djelovanje različitih dionika procesa. Ministar Bačić naglasio je da je Vlada Republike Hrvatske zainteresirana za pomoć pri sanaciji odlagališta otpada, naravno u suradnji s jedinicama lokalne uprave te je obećao gradonačelniku Ćurku nastavak komunikacije na ovu temu. Direktor FZOEU-a Balen ponudio je stručnu pomoć u pripremi projekta sanacije.

S ministrom regionalnoga razvoja i fondova EU Šimom Erlićem otvorila se tema o mogućnostima financiranja budućih EU projekata, te je ministar posebno istaknuo planirani projekt grada Nina u okviru Integriranih urbanih ulaganja Urbanog područja grada Zadra (ITU mehanizam).

Ministar Erlić je istaknuo kako grad Nin, uz još tri planirana projekta gdje je partner, u okviru ITU mehanizma planira provesti EU projekt TOURISM UPWARDS !, s ciljem razvoja posjetiteljske i turističke infrastrukture i očuvanja zaštićenih dijelova prirode i ekološke mreže Natura 2000.

27. lipanj 2024 16:30