StoryEditorOCM
RegionalREAGIRANJE

Marko Marasović: Višeslavu Dokozi moja supruga i ja želimo sve najbolje jer pretpostavljamo da nije lako živjeti pun jala, bijesa i obijesti

Piše Zadarski.hr
4. lipnja 2024. - 11:37

Marko Marasović, predsjednik Općinskog Vijeća Starigrada, odgovara na optužbe Višeslava Dokoze iznesene u članku: 

‘BRAČNE VEZE‘ Ravnateljica starigradskog vrtića podnijela ostavku: ‘Osam godina njezin izbor je potpisivao suprug‘. Načelnik Općine: ‘Odluku mora netko potpisati!‘

Njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti:

Do sada se nisam želio ni na koji način izjašnjavati vezano uz silne neutemeljene optužbe i podmukla izvrtanja istine Višeslava Dokoze putem društvenih mreža, a sada i putem portala Zadarski.hr.

No obzirom da smo moja obitelj i ja pod stalnim napadima gore navedene osobe, te da je dotični u posljednje vrijeme uz mene i moju suprugu počeo spominjati i našu maloljetnu djecu (što nas je kao roditelje iznimno uzrujalo), prisiljen sam reagirati tako da iznesem činjenice i lako provjerljive podatke.

Da, istina je da sam predsjednik Općinskog vijeća Općine Starigrad i da je moja supruga Ana Prstec Marasović sada već bivša ravnateljica Dječjeg vrtića Osmjeh u Starigradu. Isto tako je istina da je moja supruga bila zaposlena kao ravnateljica od 2010. godine, prije nego sam ja počeo izvršavati funkciju predsjednika Općinskog vijeća u Općini Starigrad (od 2017. godine).

U razdoblju preklapanja njezinog posla i moje funkcije kao člana, odnosno predsjednika Općinskog vijeća objavljena su dva javna natječaja za ravnateljsku poziciju te je na oba natječaja pristigla samo po jedna zamolba – zamolba moje supruge.

Citirat ću dotičnog i reći – pametnom dosta!

No za svaki slučaj iznijet ću u nastavku kako se provodio izbor:

Upravno vijeće Dječjeg vrtića Osmjeh sastoji se od pet članova. Između prijavljenih kandidata na natječaj za ravnatelja, Upravno vijeće većinom glasova izabire najadekvatnijeg i istog predlaže Osnivaču - Općinskom vijeću Općine Starigrad. Općinsko vijeće Općine Starigrad koje se sastoji od devet članova, donosi odluku većinom glasova kojom prihvaća ili ne prihvaća prijedlog Upravnog vijeća za imenovanje ravnatelja. Odluku Općinskog vijeća koja je donesena potpisuje predsjednik Općinskog vijeća, isto kao i sve druge odluke koje Općinsko vijeće donosi jer je to njegova funkcija.

Obzirom na navedeni postupak uz činjenicu da je na natječaje pristigla samo jedna zamolba - zamolba moje supruge - koja je ispunjavala sve uvjete, nije se dešavalo niti se moglo dešavati išta ilegalno i sporno.

Višeslavu Dokozi je to sve znano obzirom da je i sam član/vijećnik Općinskog vijeća Općine Starigrad, i kao što sam voli isticati - vrstan pravnik - što nas navodi na zaključak da namjerno i svjesno iskrivljuje istinu, a s kojom namjerom možemo samo pretpostavljati.

Kako bi dodatno pojasnio  kakvi su postupci Višeslava Dokoze i kakvim se manipulacijama koristi skrenuo bih pažnju na njegovu tvrdnju koju je iznio na društvenim mrežama da mi dana 26. 4. 2024. godine nije bilo dopušteno da budem nazočan i da vodim svečanu sjednicu Općinskog vijeća povodom Dana općine.

Navedenog dana bio je posljednji ispraćaj ocu moje supruge te sam u tom teškom I stresnom trenutku bio uz nju i njezinu obitelj.

S navedenim razlogom mog odsustva bili su javno upoznati svi na svečanoj sjednici no izgleda da Višeslav Dokoza vidi, čuje i zna samo ono što mu odgovara i kako mu odgovara.

Obzirom da se dotični hvali kako je on zaslužan da moja supruga više ne vrši dužnost ravnateljice dječjeg vrtića, moram istaknuti da do ostavke moje supruge nije došlo preko noći već je plod dužeg zajedničkog promišljanja i izravno je u vezi sa organizacijom i situacijom našeg privatnog života.

Njezina izjava kojom najavljuje otkaz dana je već 10. 4. 2024. na 16. sjednicu Upravnog vijeća Dječjeg Vrtića Osmjeh te stoji u zapisniku navedene sjednice. Pismeni otkaz predan je 26. 4. 2024. i nema nikakve veze s “pravosudnim matiranjem”  od strane Višeslava Dokoze kojim se on hvali na društvenim mrežama već je to bio naš osobni izbor. Zapravo u času kada se Višeslav Dokoza raspisao po mrežnim stranicama da je njegovo “pravosudno matiranje” I “nezakonit izbor i kaznena djela” zaslužno za ostavku moje supruge, onima kojih se ostavka moje supruge izravno tiče ta je odluka bila već “lanjski snijeg”.

Napominjem opet da je sve navedeno činjenično dokazivo te smo sve navedeno voljni dostaviti I prikazati bilo kojoj nadležnoj instituciji.

Također, upućujem apel Višeslavu Dokozi da se bolje informira o značenju pojedinih riječi koje tako olako upotrebljava u kao što su npr. atentator, veleizdajnik itd. 

I za kraj, Višeslavu Dokozi, moja supruga i ja želimo svu sreću i sve najbolje jer pretpostavljamo, a pretpostavljati samo možemo, da nije lako živjeti tako pun jala, bijesa i obijesti.

U Starigradu, 4. 6. 2024. godine

Marko Marasović 

29. lipanj 2024 03:47