StoryEditorOCM
Regional‘TRN U OKU‘

HDZ-ovac iz HEP-a prijavio šefa Barbarića: ‘Osvećuju mi se po njegovu nalogu. Spominje opijate jer me želi uništiti‘

Piše Vladimir Urukalo/sd
30. kolovoza 2023. - 17:45

Nakon što je u ponedjeljak portal Telegram objavio kako policija po nalogu USKOK-a provodi izvide o tome na koji je način Frane Barbarić, 57-godišnji predsjednik Uprave HEP-a dobio priključak za struju za svoju bespravno sagrađenu vilu na otoku Hvaru, ponovno se aktualizirala priča o tome tko je i zašto institucijama prijavio čelnika državne firme. Iz HEP-a su za N1, kako su oni objavili, naveli da je sve krenulo od prijave bivšeg rukovoditelja u Elektrodalmaciji Split koji je ostao "bez svojih ovlasti" pa se lako može protumačiti da smatraju kako je Barbarić prijavljen iz osvete.

- Navedenu prijavu radnik je podnio nakon što su mu oduzete ovlasti voditelja Terenske jedinice zbog prekršajne prijave policije koja ga je zatekla u vožnji službenog vozila pod utjecajem opijata, kao i zbog kršenja internih propisa HEP-a u vezi s korištenjem službenog vozila i evidentiranjem radnog vremena. Kako vam je poznato, zbog obveza čuvanja tajnosti istrage ne možemo iznositi detalje u vezi s predmetom izvida - naveli su iz HEP-a, a objavio je N1.

image

Frane Barbarić

Damjan Tadic/Cropix

A tko je čovjek koji je postao "trn u oku" HEP-u? Još uvijek je njihov zaposlenik, a radi se o Dinku Marijanu, aktualnom predsjedniku Općinskog odbora HDZ-a Jelsa koji nam je u kazao da on nikoga nije prijavio zbog osvete te da se ta priča od strane Barbarića i "njegove klike" već neko vrijeme gura preko HEP-ovog Sektora za korporativne komunikacije.

image

Bespravno izgrađena kuća na Hvaru

Ante Cizmic/
image
Ante Cizmic/

- Za bespravnu gradnju Frane Barbarića saznao sam iz medija, a u odnosu na izjavu HEP-a kako sam ja prijavitelj bespravne gradnje nakon što su mi oduzete ovlasti voditelja terenske jedinice Hvar, ističem kako je izjava HEP-a sasvim netočna, kao i mnoge druge izjave od strane HEP-a koje su plasirane u javnosti po uputama Frane Barbarića, kako bi se javni prostor zatrpavao neistinama te se odvlačila pažnja javnosti od nezakonitih radnji protupravne gradnje i ostalih javnosti poznatih Barbarićevih afera koje su predmet istraga relevantnih institucija. Osobno mi je neshvatljivo da se takvi zahvati u prostoru i to na poljoprivrednom zemljištu mogu uopće promišljati, a kamoli graditi vilu i bazen bez građevinskih dozvola i uporišta u prostorno planskoj dokumentaciji, pa se postavlja pitanje koju poruku prvi čovjek HEP-a šalje javnosti te koliko su vjerodostojni njegovi postupci i izjave za javnost vezane za ovu temu - istaknuo je Marijan.

image

Pogled iz zraka na Barbarićevu kuću na Hvaru

Ante Cizmic/
image
Ante Cizmic/

Dodao je kako je istina "da sam ja jedan od prijavitelja protuzakonitih radnji koje su predmet postupanja pravosudnih tijela, ali ne i protuzakonite gradnje kuće Frane Barbarića, niti priključka na elektoenergetsku mrežu".

- Također je istina kako sam na teške nepravilnosti u poslovanju upućivao već duže vrijeme i mnogo prije oduzimanja ovlasti voditelja terenske jedinice Hvar i zbog kojih je Frane Barbarić bio nezadovoljan i koje su mu očito predstavljale smetnju te me je zbog toga na sve moguće nečasne i osvetničke načine kontinuirano ponižavao i pokušavao maknuti s pozicije voditelja terenske jedinice Hvar, što je u konačnici po njegovom naređenju dovelo do odluke o oduzimanju ovlasti voditelja terenske jedinice Hvar, te sam u zaštitu svojih prava pokrenuo relevantne sudske postupke.

image

Ministar Davor Filipović i Frane Barbarić

Damjan Tadic/Cropix

Izjava HEP-a, plasirana je isključivo po uputi Frane Barbarića koja sramotno i osvetnički stavlja prekršajni postupak u kontekst oduzimanja mojih ovlasti te neistinito spominje opijate kao predmet prekršaja s glavnim ciljem rušenja mog ugleda te daljnjeg profesionalnog diskreditiranja. Jednako tako, želim ovim putem posebno istaknuti kako ovakvo ponašanje predsjednika uprave HEP d.d. Frane Barbarića, dovodi poslovanje HEP-a na svih razinama pod veliku sumnju te se stvaraju nemjerljive štete i valoriziraju posve krive vrijednosti i njemu podobni suradnici, dok se vrhunski stručnjaci i radnici HEP-a koji časno i profesionalno dugi niz godina rade svoj posao stavljaju u ovakve ili slične pozicije. Zaključujem, kako s obzirom na sve afere u kojima je isti akter, ostavljam javnosti da sami prosuđuju - iscrpno nam je kazao prvi čovjek HDZ-a Jelse.

image
Ante Cizmic/
image
Ante Cizmic/
image
Ante Cizmic/
28. svibanj 2024 16:05