StoryEditorOCM
RegionalOSTANITE DOMA

Gradonačelnik Solina: Dragi moji sugrađani, nisam putovao, pazio sam se, ali i ja sam pozitivan na koronavirus

Piše PSD
28. ožujka 2020. - 22:23

Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević objavio je maloprije na svom Facebook profilu kako je pozitivan na koronavirus.

- Drage moje sugrađanke, dragi moji sugrađani! Dužnost mi je obavijestiti vas i javnost da sam pozitivan na koronavirus. Nisam putovao nigdje vani, pridržavao sam se svih mjera zaštite, nosio masku i rukavice, redovito prao i dezinficirao ruke, ali odgovoran posao gradonačelnika i člana Stožera civilne zaštite, kontakti i provođenje mjera Nacionalnog stožera doveli su me negdje u kontakt s virusom -.napisao je Ninčević.

Lagane simptome u obliku blage glavobolje i temperature od 37.4 osjetio je, kaže, u četvrtak popodne te se odmah potom stavio u samoizolaciju.

- U petak nisam išao na posao, kontaktirao sam epidemiologa koji mi je sugerirao, s obzirom na posao koji obavljam i brojne kontakte, da napravim test na koronavirus. Danas u popodnevnim satima sam obaviješten da mi je test pozitivan i naravno da sam odmah u razgovoru sa eplidemiologom dao sve kontakte u obitelji, na radnom mijestu, a i osobno sam kontaktirao te osobe radi eventualne samoizolacije tih ljudi - pojašnjava gradonačelnik Solina.

Gradska uprava i Stožer civilne zaštite će funkcionirati i dalje, dovoljnim kapacitetima provodeći sve odluke, upute i mjere, tvrdi on, te nastavlja:

- Ja se osjećam dobro, imam blage simptome kao kod prehlade i blaže gripe, te ću od kuće koordinirati radom Gradske uprave i zajedno s kolegama sudjelovati u provođenju odluka iz nadležnosti Stožera civilne zajednice grada Solina. Ovo je samo dokaz da nitko od nas nije imun na ovaj virus. Zato dragi moji, drage moje, čuvajte sebe i svoju obitelj, pridržavajte se striktno svih mjera i uputa Stožera i stručnih zdrastvenih službi - poručio je Ninčević Solinjanina, te ih savjetovao da ostanu doma.

- Uvjeravam vas, iz ovoga ćemo kao pojedinci i kao zajednica izaći još jači - napisao je Ninčević.

 

 

18. travanj 2024 02:22