StoryEditorOCM
RegionalSTIGLA I POLICIJA

Drama u Makarskoj, bivši HDZ-ov dogradonačelnik autom blokirao radove SDP-ovom gradonačelniku: ‘Ne mogu vjerovati da se ovo usude...!‘

Piše PSD
26. lipnja 2021. - 16:30

Nova gradska vlast u Makarskoj odlučila je srušiti betonsku pozornicu na Zelenki koja je građanima dosad služila za česte priredbe i koncerte.

Međutim, kamioni vlasnika obrta Bakalar Željka Ravlića, natovareni zemljom, jučer su prepriječili put i onemogućili današnje rušenje, javlja Makarska danas.

Na teren su izašli policijski službenici, komunalni redari, kao i novoizabrani SDP-ov gradonačelnik Zoran Paunović te njegova zamjenica Antonia Radić Brkan, a nakon nekog vremena vlasnik obrta je uklonio kamione te policija na koncu ipak nije postupala.

No taman nakon što je oslobođen pristup bini i dogovoren novi termin rušenja koje je trebalo uslijediti oko 13 sati, dogodio se obrat. Oko 11 sati je pozornica ponovno blokirana, međutim, ovog puta od strane bivšeg HDZ-ovog dogradonačelnika Joze Vranješa.

Vranješ je parkirao vozilo na prometnici te je zbog novog incidenta ponovno pozvana policija, a bivšem dogradonačelniku ispisana je kazna, piše Makarska danas.

Paunović je kazao kako se nada da će policija odraditi svoj posao.

- Moram priznati da ni u najcrnjem scenariju nisam mislio da je ovo moguće u našem gradu. Nisam od njih očekivao 100 dana mira, ali ne mogu vjerovati da se usude ovako otvoreno sabotirati. Naime, bivši zamjenik gradonačelnika i aktualni gradski vijećnik Joze Vranješ odlučio je sabotirati rušenje pozornice. Prvo je fizički ometao rušenje, kamionima nasutim zemljom od podizvođača, obrta Bakalar, kasnije i vlastitim automobilom - ispričao je, pa dodao:

- Ovakve scene nas neće pokolebati, ni uplašiti - a dobro znam da im je to namjera. Pozornica je gotovo izazvala pravni sukob s trgovačkim gigantom Konzumom, dio javne nabave za nju je potencijalno sporan, a gradu je nepotrebna jer imamo mobilne pozornice za događanja na Zelenci ili bilo gdje drugo u gradu. Umjesto pozornice niknut će klupe i malo zelenila, a trg će biti jos ljepši. Bez obzira koliko im to smetalo - poručio je gradonačelnik.

20. travanj 2024 14:27