StoryEditorOCM
RegionalINICIJATIVA POD IMENOM "MeetUS"

Djelatnici američkog veleposlanstva dolaze u Zadarsku županiju

Piše Zadarski.hr
11. ožujka 2019. - 10:33
americka_ambasada52005-desk
Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država nedavno je pokrenulo inicijativu pod imenom *MeetUS*, čiji je cilj oformiti grupu stručnjaka za svaku pojedinu županiju koji će raditi na proširenju i jačanju djelovanja Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj. Svake godine tim sastavljen od američkih i lokalnih djelatnika Veleposlanstva usredotočit će se na jednu županiju kako bi ojačao suradnju s lokalnim predstavnicima svih sektora društva.

 Cilj inicijative je ojačati i zadržati dobre odnose s ključnim sudionicima u javnoj upravi, gospodarstvu, obrazovanju i civilnom društvu u cijeloj Hrvatskoj. Cilj ove inicijative je da se djelatnici Veleposlanstva predstave, upoznaju s lokalnim potrebama i pronađu načine za suradnju. 

Ovo je tek prvi u nizu planiranih dolazaka i to ne samo u Zadar nego i u ostale dijelove Zadarske županije. Poznato je da u Zadru i na otocima Zadarske županije živi velik broj Amerikanaca, odnosno osoba s dvojnim hrvatskim i američkim državljanstvom, a jedan od aspekata djelatnosti Veleposlanstva je i pružanje konzularnih usluga svojim građanima. 

U utorak, dana 12.03.2019. godine s početkom u 10:30 sati u prostorima Turističke zajednice grada Zadra održat će se sastanak s direktorom Turističke zajednice grada Zadra, gospodinom Mariom Palekom i djelatnicima. Djelatnici Veleposlanstva SAD-a koji će doći u neformalni, radni posjet su: Anja Picelj-Kosak - Media Specialist Mirjana Pribanić – Budget Analyst Darby Carter – GSO EPAP Officer Željko Medić – Visa Assistant

 U svjetlu nadolazeće turističke sezone, a obzirom na povećane marketinške aktivnosti na američkom emitivnom tržištu i saznanja o bookingu od strane hotelijera i turističkih agencija, jedna od tema koje će se dotaknuti, među ostalima, je i sve veći broj dolazaka američkih turista u Zadar i na područje županije. 
29. lipanj 2024 07:17