StoryEditorOCM
RegionalSPEED NA KAMENU

Dileru nađena hrpa ‘kokaina za siromašne‘: inspektori upali u stan u predgrađu, smješten u ćeliji na Bilicama

Piše Katarina Marić Banje/SD
21. siječnja 2024. - 17:23

Određen je istražni zatvor nad 42-godišnjakom iz Splita uhićenim s više od 800 grama amfetamina speed. Inspektori Službe kriminaliteta droga zaskočili su ga u četvrtak nakon čega je pretražen njegov stan na predjelu Kamena.

Osim 887 grama speeda nađena je i jedna digitalna vaga za precizno mjerenje. Nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Po okončanju je uz kaznenu prijavu 42-godišnjak privedeni pritvorskom nadzorniku. Nakon toga je priveden na državno odvjetništvo  gdje je iznio obranu te je nad njim određen istražni zatvor. Do sada nije prijavljen za zlouporabu opojne droge, ali u dosjeu ima kaznena djela s elementima nasilja.

Amfetamin speed je sintetička droga kojoj je nabavna cijena od 2000 do 2500 eura za kilogram. Zovu ga i "kokainom za siromašne" jer je jeftiniji, a ima stimulativno djelovanje. Kada je gram kokaina bio 100 eura tj. 700 do 750 kuna, gram speeda se kupovao za 200 kuna.

image

Diler uhićen u Trogiru imao je i drogu i oružje

PU SD

Zato je i popularan na narko tržištu i zaplijenjene količine su svake godine sve veće.Samo četiri dana prije uhićenja 42-godišnjaka, u Trogiru je sat i pol iza ponoći "pao" diler s 3 kilograma iste droge. Policajci su u osobnom automobilu Golf zaustavili 52-godišnjaka iz Šibenika kod kojeg su našli 740 grama speeda i napunjeni pištolj.

Isključen je iz prometa te mu je ponuđen testu na droge, koji je odbio. Policija je zatim pretražila njegov dom na području PU šibensko-kninske, u Ražnju,u kojem je pronađeno još 2 kilograma speeda.

29. travanj 2024 20:13