StoryEditorOCM
RegionalBESPLATNO LJETOVANJE

Daniela i Viktoria Gilišek: "Neizmjerno smo zahvalne na svemu, pogotovo na ovom prekrasnom ljetovanju na otoku Viru!"

Piše Kažimir Škrbić/Virski list
4. srpnja 2020. - 14:08
Viktoria (lijevo), Luka, Goran, Daniela, Mihaela i Marjana (desno) ispred virskog bistroa Kaleta.Kažimir Škrbić/virski List

Nakon obitelji Biličić iz Slavonskog Broda, kojima su Udruga dragovoljnih darivatelja krvi Vir i humanitarna udruga Dobra volja iz Zagreba osigurali besplatno ljetovanje na Viru, na otoku je ovoga tjedna boravila obitelj Gilišek iz Osijeka. Priče o obiteljima koje zbog slabijeg imovinskog stanja, ili nekih drugih razloga, ne mogu priuštiti ljetovanje u Hrvatskoj gotovo su uvijek iste, teške i tužne, ali je aranžman ovoga puta bio u režiji grupe Srce zadarsko.

Gospođa Marjana Ikić, koja je pokretač ove humanitarne grupe koja u Zadru i zadarskoj regiji okuplja više od šest tisuća članova uvijek spremnih pružiti ruku pomoći, vidjela je na televiziji samohranu majku Danijelu Gilišek i njezinu 13-godišnju kćerku Viktoriju koje su bile žrtve zlostavljanja u obitelji. Gospođa Marjana osigurala im je ljetovanje u zadarskim Arbanasima prošle godine, a ovoga ljeta u suradnji s predsjednikom virskog UDDK-a Goranom Vickovićem, ljetovanje je organizirano na otoku Viru.

- Ovo je naša prva suradnja s grupom Srce zadarsko, u sklopu kojega su pomogli brojni ljudi s Vira - kaže predsjednik Vicković ističući vlasnika virskog caffe bara Bolero Elia Kuraju koji je Danijeli i Viktoriji platio apartman, doručak, ručak i večeru, dok su onu tradicionalnu oproštaju večeru na Viru u bistrou Kaleta ponudili vlasnici tog poznatog ugostiteljskog objekta Mihaela i Luka Džaja. Gospođa Mihaela članica je zadarske grupe koja postoji već tri godine i koja se ističe svojim humanitarnim radom.

- Pomažemo jedni drugima koliko god možemo, a vrijednost našeg djelovanja je u našoj izravnoj povezanosti. Sve je to stvar srca i volje da se pomogne onima kojima je pomoć potrebna - kaže gospođa Marjana koja je sama doživjela prometnu nesreću s teškim zdravstvenim posljedicama. Iako su liječničke prognoze govorile kako Marjana više nikad neće stati na noge, biti pokretna ili se koristiti rukama, danas zahvaljujući svojoj volji, pomoći svojih voljenih i drugih ljudi, samostalno šeta i pomaže svima kojima pomoć treba. Osječanke Daniela i Viktoria dio su te priče.

- Teško je riječima izraziti ono što kćerka i ja osjećamo zbog pomoći svih ljudi. Neizmjerno smo zahvalne na svemu, pogotovo na ovom prekrasnom ljetovanju na otoku. Uživale smo svaki dan i Vir će nam ostati u najljepšoj mogućoj uspomeni - govori gospođa Daniela, samohrana majka koja svojoj Viktoriji, više od svega, želi priuštiti sretno djetinjstvo. Posljednju ovogodišnju organizaciju ljetovanja na Viru organizirali su UDDK Vir i Srce zadarsko, donacijama su pomogli Elio Kuraja te Mihaela i Luka Džaja, a pored spomenutih humanitaraca ruku pomoći pružio je još frizerski salon Sandra.

20. travanj 2024 17:09