StoryEditorOCM
RegionalVOŽNJA BEZ DOZVOLE

Dalmatinski prijevoznici o dramatičnom upozorenju Britanaca: Evo tko je kriv što u taksijima kod nas prijeti silovanje

Piše PSD
17. kolovoza 2023. - 08:11

Britansko ministarstvo vanjskih poslova upozorilo je svoje državljane na rizik od seksualnih napada u taksi prijevozu prilikom putovanja u Hrvatsku. Vijest je to koja je poražavajuća ne samo za imidž Hrvatske kao sigurne turističke destinacije, već i za resorno ministarstvo u Hrvatskoj - tvrde to u svojem priopćenju iz Ceha prijevoznika Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije, te dodaju:

- Ugroza sigurnosti kako putnika, tako i ostalih sudionika u prometu, izravna je posljedica manjkavosti izmjena i dopuna lošeg  Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.

Kao Ceh prijevoznika pri Obrtničkoj komori najveće turističke županije u Hrvatskoj po tko zna koji put javno upozoravamo na činjenicu da ni Vlada ni resorno ministarstvo nemaju pravu informaciju koliko na našim prometnicama ima taksi vozila u određenom trenutku.

Naš prijedlog prilikom zakonskih izmjena i dopuna o upisu registracije vozila u taksi dozvolu odbijen je i zato danas temeljem kopije jedne dozvole na ulicama prometuje nepoznat broj taksija. Astronomske cijene koje "zabavljaju" javnost u jeku sezone tek su kap u moru stvarnih problema prouzrokovanih ovim Zakonom.

Tko sjedi za upravljačem i tko vozi naše sugrađane pa tako i turiste koji dolaze u Hrvatsku, očito nije predmetom interesa odgovornih u Ministarstvu prometa. Ipak, upozorenje britanskog ministarstva vanjskih poslova svojim sugrađanima trebalo bi biti upozorenje Vladi Republike Hrvatske.

Kupovina socijalnog mira očiglednim izlaskom u susret raznim aplikacijama nije i ne smije biti važnija od sigurnosti putnika i svih ostalih sudionika u prometu. Ovakvi slučajevi koji bacaju sjenu na cjelokupnu državu kao sigurnu turističku destinaciju opravdan su  razlog za hitne izmjene i dopune lošeg Zakona.

27. travanj 2024 21:02