StoryEditorOCM
RegionalKRIMINAL BEZ GRANICA

Dalmacijom haraju provalnice iz Srbije: u Splitu u jedno jutro opljačkale dva stana, a što su tek odnijele iz Makarske

Piše Branimir Periša/SD
21. kolovoza 2023. - 14:23

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave šibensko-kninske u suradnji s kolegama iz Splita dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakinjom i maloljetnicom, srbijanskom državljankom, osumnjičenima za počinjenje pet teških krađa provaljivanjem (od kojih jedna u pokušaju)

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičene, radi pribavljanja materijalne koristi, u razdoblju od 15. do 19. kolovoza počinile sljedeće:

- U jutarnjim satima 15. kolovoza provalile su u Šibeniku u stan 40- godišnjakinje odakle su otuđile više komada parfema, zlatni nakit, odjevne predmete, torbice, šminku, dokumente i druge predmete, ukupne vrijednosti oko 4000 eura.

Dan kasnije, u poslijepodnevnim satima, u Kninu su provalile u stan 37- godišnjaka odakle su otuđile novac, zlatni nakit kao i više komada parfema, ukupne vrijednosti oko 4700 eura.

U Splitu su tijekom jutra 17. kolovoza najprije provalile u stan 55-godišnjakinje odakle su otuđile zlatni nakit i sitan novac u vrijednosti oko 200 eura, za zatim su pokušale provaliti u stan 43-godišnjaka, u čemu su ih omele druge osobe nakon čega su pobjegle.

U Makarskoj su 19. kolovoza tijekom prijepodneva provalile u stan 58-godišnjaka odakle su otuđile novac, ručne satove i zlatni nakit, ukupne vrijednosti oko 15 tisuća eura - naglašavaju iz šibenske policije.

Kako doznajemo, osumnjičene su zatečene u automobilu s kojim su dolazile na sve lokacije, a temeljem naloga Županijskog suda u Splitu pretraženo je vozila u kojem je pronađen dio otuđenih stvari iz spomenutih provala, odjeća i šminka kao i dio odjeće u koju su osumnjičene bile odjevene prilikom počinjenja provala.

- Osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku - dodaje se iz policije.

02. svibanj 2024 12:24