StoryEditorOCM
RegionalI ONI POMAŽU

Brodovima Jadrolinije do sad prevezeno 150 vozila humanitarne pomoći za područja pogođena potresom!

Piše Morski.hr
5. siječnja 2021. - 10:42

Jadrolinija je uvela besplatan prijevoz za vozila humanitarne pomoći, dobrovoljna vatrogasna društva, HGSS i osobe iz potresom stradalih područja. Luka Rijeka ustupila je svoj prostor za sabirni centar donacija iz Primorsko-goranske i Istarske županije.

Trajektima i katamaranima Jadrolinije dosad je besplatno prevezeno oko 150 vozila i više od 260 osoba, javlja HRT. Putovanje za humanitarce bit će besplatno i nadalje.

David Sopta, predsjednik Uprave Jadrolinije kaže kako će popisivati sve ljude koji dolaze i da će sve biti u redu.

Djelatnici i uprava Jadrolinije u državni će proračun uplatiti oko 500 tisuća kuna. Luka Rijeka ustupila je Crvenom križu svoj prostor površine 2.000 četvornih metara za formiranje sabirnog centra humanitarne pomoći za donacije iz Primorsko-goranske i Istarske županije.

Ravnateljica Gradskog društva CK Rijeka Petra Šuljić kaže kako im je vrlo zahvalna na tome.

U područja pogođena potresom redovito idu volonteri i djelatnici Crvenoga križa. Iz Petrinje se vratila gospođa Vesna. Puna dojmova i emocija govori o ljudima koji su ostali bez svojih domova. Svi rade, svi su u pokretu, ali su skromni, kaže Vesna Vidović, ravnateljica Crvenog križa primorsko-goranske županije.

Pomoć i dalje redovito stiže, zahvaljujući dobrim ljudima velikoga srca.

20. travanj 2024 05:55