StoryEditorOCM
RegionalU STAROM GRADU PAGU

26. PagArtFestival ponovno je priredio spektakl: odigrana Duodramu Tennessee Williamsa koja dosad nije izvođena na našim prostorima

Piše A. V. Š.
8. kolovoza 2024. - 09:07

26. PagArtFestival ponovno je priredio spektakl na ledini podno crkve u Starom gradu Pagu, i opet s rijetkim programom. Dvoje mladih glumaca, Ana Pogorelić i Luka Šatara odigrali su Duodramu Tennessee Williamsa koja dosad nije izvođena na našim prostorima. Prijevod i adaptaciju priredila je Ana Pogorelić, balerina i kazališna glumica, dok su režiju i scenografiju osmislili zajedno. Poznati paškoj publici od prošlog ljeta kad su izveli Delirij u dvoje E. Ionesca na istom prostoru, i ovom premijerom pokazuju ozbiljnost u pristupu i izvedbi kazališnog djela te sposobnost i izražajnost kakvu rijetko susrećemo. Autorica glazbe je Katarina Ranković, pijanistica i skladateljica iz Beograda, svjetlo i zvuk realizirao je Tonči Tičić iz Paga, a šminku Dino Baksa iz Zagreba. Predstava je realizirana u produkciji ŽabaTeatra iz Zagreba. Brojna publika odlično je primila ovo zahtjevno i slojevito djelo.

PagArtFestival nastavit će se koncertom na turističkom brodu Festini na kojem će albansko-francuski violončelist Vlorent Xhafaj izvesti dvije Bachove suite i jednu skladbu Srđana Dedića, 12. kolovoza, a za kraj očekujemo recital mlade pijanistice Neže Pogačar iz Slovenije. 17. kolovoza.

Festival se održava uz financijsku potporu Grada Paga, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Turističke zajednice Grada Paga, Zadarske županije i Turističke zajednice Zadarske županije, Jadran-galenskog laboratorija Rijeka i HUZIP-a, uz pomoć brojnih donatora te podršku i gostoprimstvo Župnog ureda Grada Paga te nezaobilaznu pomoć brojnih prijatelja organizatora – Umjetničke organizacije „Lovro&Nina“.

 

 

21. rujan 2024 04:30