StoryEditorOCM
KalelargaU PITANJU MILIJUNI

Županijske zdravstvene ustanove kupuju vrijednu opremu, Zavodu za hitnu medicinu odobrena nabavka sedam vozila za sanitetski prijevoz

Piše I. I.
25. svibnja 2024. - 09:22

Na Skupštini Zadarske županije u četvrtak su usvojene četiri točke koje se tičpu poboljšanja opreme u zdravstvu. 

Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na Moru dobit će uređaj za magnetsku rezonancu koji će uvelike pospješiti i ubrzati liječenje i terapiju pacijenata. Procijenjena vrijednost uređaja je 1,1 milijun eura bez PDV-a.

Biogradskoj bolnici je odobrena i rekonstrukcija zapadnog krila bolnice, točnije provođenje projekta „Poboljšanje kvalitete postojećih i uvođenje novih usluga u zdravstvenom turizmu“. Bolnica je sredstva iz NPOO-a osigurala je kroz javni poziv Ministarstva turizma i sporta „Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti“. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 3.3 milijuna eura od čega bespovratna sredstva iznose 2.6 milijuna eura, a sredstva vlastitog sufinanciranja iznose 702.906,24 eura.

Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije odobrena je nabava sedam vozila za sanitetski prijevoz procijenjene vrijednosti nabave 840 tisuća eura bez PDV-a, odnosno 1,05 milijuna eura s PDV-om.

Suglasnost je dana i Zavodu za javno zdrastvo za nabavku Dijagnostičkih sredstava za molekularnu dijagnostiku na BD MAX aparatu čija je procijenjena vrijednost 929 tisuća eura bez PDV-a. 

22. lipanj 2024 15:13