StoryEditorOCM
KalelargaKONTROLA PROMETA

Zbog vožnje bez dozvole iz prometa isključeni vozači u Zadru, na Viru, Turnju i Biogradu

Piše B. S.
28. kolovoza 2024. - 10:34

Zadarska policija u utorak, 27. kolovoza, isključila je četiri osobe iz prometa zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. 

U Ulici dr. Franje Tuđmana u Zadru u 16.20 sati zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Bez dozvole je zaustavljen i 33-godišnji hrvatski državljanin koji je upravljao automobilom njemačkih registarskih oznaka na Viru u 21.15 sati. U Turnju je pak u 17 sati bez dozvole zaustavljen 47-godišnji hrvatski državljanin koji se oglušio na policijske naredbe. Daljnjom kontrolom je utvrđeno da je vozilom upravljao s isteklom prometnom dozvolom. U Biogradu je u 17.40 sati zaustavljen maloljetni hrvatski državljanin koji je upravljao mopedom.

Svi prekršitelji su isključeni iz prometa zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, te su prekršajno sankcionirani prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Prema tom zakonu, za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, predviđena je novčana kazna od 1.320 do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana.

Također, izriče se zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom, najmanje šest mjeseci za drugi prekršaj te najmanje 12 mjeseci za treći ili svaki sljedeći prekršaj. Vozaču se također upisuje šest negativnih prekršajnih bodova ako je proglašen krivim za prekršaj.

28. rujan 2024 12:22