StoryEditorOCM
KalelargaHUMANITARNI ČIN

Zadrani iz New Yorka posjetili polaznike Dječjeg vrtića ‘Latica‘: donacije za vrtić prikupljene su na ‘Zadarskoj noći‘ održanoj u ‘Velikoj jabuci‘

Piše B.S.
22. prosinca 2023. - 22:53

Članovi Društva prijatelja Zadra iz New Yorka u petak su posjetili polaznike Dječjeg vrtića ‘Latica‘ i njihovu Božićnu predstavu.

- Jako smo zahvalni što smo mogli organizirati dobrotvorni događaj za tako prekrasan cilj i svima koji su doprinijeli na toliko načina - rekli su nakon posjeta članovi odbora Društva prijatelja Zadra koji su bili duboko dirnuti nastupima mališana iz ‘Latice‘.

Donacije za ‘Laticu‘ prikupljene su od ulaznica sa ‘Zadarske noći‘ koja je proslavljena u subotu, 2. prosinca, u New Yorku. Zabavu uz grupu ‘Nova‘ na čelu s Brankom Lergom i klapom ‘Astoria‘ u New Yorku organiziralo je Društvo prijatelja Zadra u sklopu Adventskog programa.

‘Zadarska noć‘ održana je u dvorani sv. Ćirila i Metoda u Hrvatskom centru New Yorku gdje brojni Hrvati i Zadrani u dijaspori svake nedjelju dolaze na misu. Na zabavi je održana je i tombola s potpisanim dresovima HNS-a, te hrvatskim vinima i maslinovim uljem iz zadarskog kraja. Gotovo pet stotina uzvanika uglavnom iz Zadra i brojnih drugih dijelova Hrvatske i Bosne i Hercegovine uživali su uz muziku i delicije četiri adventske kućice - Kalelarga, Varoš, 4 Kantuna i 5 Bunara.

- Bila je to nezaboravna noć i već se priprema nova za slijedeću godinu. Neka se zna da ljubav prema domovini, a posebno za naš voljeni grad Zadar uvijek nosimo u srcu - poručili su iz Upravnog odbora Društva prijatelja Zadra u kojem je je osam članova: Branko i Nancy Lerga, Elvis i Vanessa Bulić, Vjeko i Ivana Pestić, Susan Grgas i Janko Ćoza. 

27. travanj 2024 16:46