StoryEditorOCM
KalelargaKOLUDRICA IZ REPAŠA

Zadarske benediktinke dobit će novu sestru: Marija Pavlina Žufika iz Podravine u nedjelju polaže svoje vječne zavjete

Piše zADARSKA NADBISKUPIJA/ zADARSKI.HR
25. svibnja 2022. - 15:39

Monaško posvećenje sestre Marije Pavline Žufika, benediktinke samostana sv. Marije u Zadru, održava se u nedjelju, 29. svibnja u crkvi sv. Marije u Zadru za vrijeme misnog slavlja s početkom u 10,30 sati, kada će s. M. Pavlina položiti svoje vječne zavjete Trojedinom Bogu.

Svečano misno slavlje predvodi opat Jeronim Marin, OSB, iz samostana sv. Kuzme i Damjana na Ćokovcu i predsjednik Slavenske benediktinske kongregacije sv. Vojtjeha – Adalberta.

image

Pozivnica na zaređenje nove zadarske benediktinke

Zn/Slobodna Dalmacija
image

Pozivnica na zaređenje nove zadarske benediktinke

Zn/Slobodna Dalmacija

S. Marija Pavlina rođena je 8. svibnja 1989. godine, od roditelja Drage i Slavice kao drugo od četvero djece. Dolazi iz Repaša u Podravini, mjesta koje pripada župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Molvama u Varaždinskoj biskupiji.

Od 4. srpnja 2021., to Marijino svetište dio je Puta sv. Jakova – Camino Podravina.

S. Marija Pavlina krštena je u župi Uznesenja BDM 15. srpnja 1989., gdje je primila prvu pričest 16. svibnja 1999., a Sv. Potvrdu 1. lipnja 2003. godine.

U zajednicu benediktinki sv. Marije u Zadru s. Marija Pavlina ušla je u novicijat 31. svibnja 2017., a 9. lipnja 2018. položila je privremene trogodišnje zavjete.

Nakon isteka trogodišnjih zavjeta, M. Pavlina zamolila je za produljenje privremenih zavjeta na još jednu godinu.

U nedjelju, 29. svibnja 2022., Marija Pavlina će položiti svoje vječne zavjete u zajednici zadarskih koludrica Sv. Marije koje su najstarija redovnička zajednica u Hrvatskoj i druga najstarija ženska benediktinska redovnička zajednica u svijetu.  

08. srpanj 2024 10:47