StoryEditorOCM
KalelargaVREMENSKA PROGNOZA

Za dio Hrvatske izdan narančasti meteoalarm: puhat će umjeren i jak sjeverni vjetar i bura, podno Velebita s olujnim udarima

Piše Jutarnji.hr
14. rujna 2024. - 11:16

Meteorološke prilike sredinom rujna iznenadile su mnoge. Na planinama Bjelašnici, Jahorini i Vlašiću u BiH pao je prvi snijeg, no do jutra se zadržao jedino na Jahorini.

"U subotu u istočnoj Hrvatskoj kišovito, osobito u drugom dijelu dana, kad će jačati zapadni vjetar te navečer okretati na sjeverozapadni. Uz temperaturu većinom između 9 i 12 °C bit će hladno za sredinu rujna.

U središnjoj Hrvatskoj pretežno oblačno, povremeno s kišom, pogotovo potkraj dana. Vjetar slab i umjeren zapadni i sjeverozapadni, a navečer na sjeveru i jak uz moguće olujne udare. Jutarnja temperatura od 7 do 9 °C, a dnevna malo viša nego u petak - no i oko 10 °C niža od prosjeka!

Umjereno do većinom oblačno bit će na zapadu zemlje. U Gorskoj Hrvatskoj mjestimice kiša, češće poslijepodne, kad će je vjerojatno biti i na dijelu sjevernog Jadrana. Puhat će umjeren i jak sjeverni vjetar i bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša temperatura zraka od 10 °C u Gorskome kotaru do 20 °C na otocima.

19. rujan 2024 00:16