StoryEditorOCM
KalelargaRANO UJUTRO

Uredno parkirani električni romobili čekaju „tihe vozače” koji će ubrzo prašiti po – Kalelargi! Red je red, ali zarada je zarada...

Piše Zadarski.hr
7. kolovoza 2023. - 14:06

Nismo se uspjeli naviknuti ni na bicikliste, a stigli su nam neki drugi „pakleni vozači”. Na nekoliko mjesta u Zadru moguće je iznajmiti električne romobile, pa se tako, primjera radi, možete na tom bešumnom „vozilu” prebaciti s parkinga na staroj tržnici na Relji do gradskih vrata u Foši. Problem je u nečemu drugom: uredno poredani električni romobili u Foši čekaju i one koji ih tu iznajme za vožnju po Poluotoku!

A Poluotok, uz mali milijun drugih prometnih problema, sve više ima problem i s „tihim vozačima” koji jurcaju uokolo kao muhe bez glave. I pritom neki od njih voze prebrzo iako ne bi smjeli, a to rade i u pješačkoj zoni, baš tamo gdje nikako ne bi smjeli. Poduzetnici su očito nanjušili zaradu, pa, bez obzira na opasnost vožnje po pješačkoj zoni i za vozače i za „slučajne prolaznike”, na njenom rubu iznajmljuju električne romobile znajući da će brojni njihovi klijenti prašiti i Kalelargom, ali, zarada je zarada, a uvođenje reda na Poluotok ionako nije posao ni briga poduzetnika.

03. svibanj 2024 15:39