StoryEditorOCM
KalelargaZAŠTO TO RADE?

U Zadarskoj se županiji u samoizolaciji nalazi 408 ljudi, a policija je imala 28 dojava mogućih kršenja mjera izolacije!

Piše Iva Ivanac
19. ožujka 2020. - 11:56

Epidemiolog Alan Medić je na konferenciji Stožera civilne zaštite kazao kako se u Zadarskoj županiji trenutno 408 ljudi nalazi u samoizolaciji. 

- To je velika brojka i ne možete svakog pojedinca nadzirati policijom. Onima koji se strogo pridržavaju pravila samoizolacije ovim putem zahvaljujem, kazao je epidemiolog Medić. 

Načelnik PU zadarske Anton Dražina na konferenciji je kazao kako je policija od srijede imala novih 28 dojava o mogućim kršenjima samoizolacije kojima je obuhvaćeno 38 osoba. 

- Utvrđena su tri kršenja mjera samoizolacije, a trenutno su u provjeri 4 moguća kršenja. Također smo državnom inspektoratu uputili izvješće o ugostiteljskom objektu koji je kršio odredbe Stožera civilne zaštite o zabrani rada, kazao je načelnik Dražina dodajući kako je policija obišla Crvenu luku, ali i kako su imalo pet dojava o kršenju samoizolacije odnosilo na otocima gdje je u jednom slučaju utvrđeno kršenje mjera samoizolacije. 

Načelnik Dražina dodao je kako će policija i dalje vršiti hitni medicinski prijevoz te kako stoje u službi zaštite građana.  

28. svibanj 2024 14:27