StoryEditorOCM
KalelargaODUZIMANJE PREDNOSTI

U prometnim nesrećama ozlijeđeni motociklisti - na području Starigrada stradao Slovenac, 32-godišnjak oboren u Maslenici

Piše M. K.
15. travnja 2024. - 12:19

Na državnoj cesti DC-08, na području Starigrada, u subotu 13. travnja u 17 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen motociklist, 46-godišnji državljanin Slovenije.

Prema rezultatima očevida, sumnja se da je do prometne nesreće došlo kada je 49-godišnja hrvatska državljanka upravljala automobilom zadarskih registarskih oznaka i kretala se u pravcu Karlobaga te skrećući u lijevo bez da se prethodno uvjerila da tu radnju može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu oduzela prednost motociklistu koji se kretao prema Starigradu, uslijed čega dolazi do sudara i pada vozača s motocikla.

Zbog zadobivenih ozljeda, vozač motocikla je prevezen u zadarsku bolnicu gdje mu je utvrđena teška tjelesna ozljeda.

U tijeku je kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće.

U subotu, 13. travnja u 15.30 sati na državnoj cesti DC-54 na području Maslenice, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 32-godišnji motociklist.

Prema rezultatima očevida, do prometne nesreće je došlo kada se 64-godišnji vozač automobila zadarskih registracijskih oznaka, dolaskom do raskrižja s lokalnom cestom započeo radnju skretanja ulijevo bez da se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu uslijed čega je oduzeo prednost motociklu kojim je upravljao 32-godišnjak. Prilikom udara, motocikl i vozač padaju na kolnik. Zbog zadobivenih ozljeda, vozač motocikla je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u zadarsku bolnicu, gdje je u tijeku utvrđivanje i kvalifikacija ozljeda.

29. travanj 2024 16:08