StoryEditorOCM
KalelargaPLJAČKAŠI S OTOKA

U Preku ukrali novac iz župnog ureda, u Lukoranu cigarete i alkohol, u Kalima satove i zlato, a na Dugom otoku opljačkali trgovinu!

Piše B.S.
21. kolovoza 2023. - 10:54

Zbog sumnji na teške krađe po zadarskim otocima, policajci Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljanima u dobi od 62 i 40 godina.

Sumnjiči ih se da su 16. kolovoza provali u župni ured u mjestu Preko na otoku Ugljanu odakle su ukrali novac. Prije toga, 31.srpnja na 1. kolovoza ‘haračili‘ su i na Dugom otoku gdje su također ukrali novac iz trgovine u koju su provalili. 

U svibnju su ‘posjetili‘ i mjesto Lukoran na otoku Ugljanu gdje su provalili u skladište trgovine u vlasništvu trgovačkog društva odakle su ukrali cigarete, alkohol i druge razne artikle vrijednosti oko nekoliko tisuća eura.

Isto tako su krajem rujna u Kalima na Ugljanu provalili u kuću u vlasništvu 61-godišnjaka odakle su ukrali tri vrijedna ručna sata i zlatni nakit.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem nadležnog suda provedena je pretraga doma kojeg su koristili na području Ugljana gdje je pronađen dio predmeta koji potječe od kaznenih djela.

Zbog sumnje da su počinili četiri kaznena djela teške krađe, protiv dvojca je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava, te je u subotu, 19. kolovoza 62-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

27. travanj 2024 06:52