StoryEditorOCM
KalelargaNA BILOM BRIGU

U Komunalnom redarstvu ozbiljno shvatili dojave o pojavi poskoka u Zadru, alarmirali su službu za deratizaciju i vatrogasce

Piše M. K.
10. lipnja 2024. - 14:13

Nakon dojave građana da je na Bilom brigu ispred jedne trgovine primjećena zmija otrovnica poskok, te je uhvaćena, nazvali smo zadarske vatrogasce i Veterinarsku stanicu Zadar kako bi pokušali doznati jesu li intervenirali.

Zadarski vatrogasci rekli su nam kako nisu imali intervencija zbog poskoka, dok se u veterinarskoj stanici na kontakt telefon nitko nije javljao.

Zato su u Komunalnom redarstvu ozbiljno shvatili prijave.

- Neposredno po prijavi Komunalno redarstvo kontaktiralo je ugovorenog izvođača deratizacije u dijelu svojih mogućnosti konkretnog tretiranja područja obzirom da je po navodima prijavitelja riječ o poskocima, zaštićenoj skupini. Oni će odraditi svoju zadacu. Prijavili smo i veterinarskoj službi dok smo potvrdu konkretne reakcije dobili tek od 112 tima putem zadarske JVP Iščekujemo njihovu promptnu, konkretnu i učinkovitu reakciju - istaknuli su iz Komunalnog odjela.

Dodajmo k tome da je poskok zaštićena životinjska vrsta u Hrvatskoj. Ako je primijetite nazovite 112, nemojte je dirati niti usmrćivati. Poznato je da zmija nikada neće prva napadati, već samo ako je ugrožena, a inače bježi od čovjeka. Stručnjaci poskoke u gradu mogu uhvatiti i vratititi ih u njihovo prirodno stanište.

26. lipanj 2024 04:24