StoryEditorOCM
KalelargaZADRŽAN U PRITVORU

U kombiju zadarskih registracija 37-godišnjak iz Srbije ilegalno prevozio migrante: iskrcao ih je na benkovačkom području!

Piše B.S.
7. ožujka 2024. - 09:58

Zadarska policija uhitila je 37-godišnjaka iz Srbije pod sumnjom da je u kombiju zadarskih registracija prevozio migrante. 

Sumnjiči ga se da je u subotu, 24. veljače, u popodnevnim satima na autocesti A-1 u kombiju zadarskih  oznaka prevozio dva strana državljanina koji su izašli na benkovačkom području. Policija je, mešutim, ubrzo pronašla strane državljanine, te ih dovela u službene prostorije policije gdje je utvrđeno da su prethodno nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, te se prema njima postupalo sukladno Zakonu o međunarodnoj zaštiti i Zakonu o strancima.

- U ponedjeljak, 4. ožujka u Zadru, nakon prikupljenih operativnih saznanja, nad 37-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje. Temeljem naloga nadležnog suda provedena je i pretraga doma i drugih prostorija koje koristi na području Zadra kojom prilikom su izuzeti predmeti koji se dovode u svezu s počinjenjem kaznenog djela - navode u PU zadarskoj.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 37-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu budući da se osnovano sumnja da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane prema krajnjem odredištu. Predan je u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske, a tereti se za počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

28. travanj 2024 12:28