StoryEditorOCM
KalelargaPRIVEDENI NA SUD

Trojac uhvaćen u vožnji pod utjecajem alkohola: Zadrani ‘napuhali‘ više od dva, a Zadranka imala 1.63 promila alkohola!

Piše Zadarski.hr
1. prosinca 2023. - 15:09

Noćas, između ponoći i 4,30 sata ujutro policijski službenici Policijske postaje Zadar su u tri navrata zaustavili vozače koji su upravljali osobnim vozilima zadarskih registracijskih oznaka pod utjecajem većih količina alkohola.

Prilikom redovnog nadzora prometa, na području Crnog oko 00,40 sati policija je zaustavila 39-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem 2,41 promila alkohola.

Kasnije, u 4,05 sati u Zadru, na ulici Put Biliga, zaustavljen je osobni automobil, kojim je 23-godišnji vozač upravljao pod utjecajem 2,04 promila alkohola.

Nešto ranije na ulici Put Stanova u 3,45 sati zatečena je 32-godišnjakinja, koja je upravljala osobnim automobilom pod utjecajem od 1,63 promila alkohola.

Nadalje, u ponoć je na ulici Marina Getaldića zaustavljen automobil koprivničkih registarskih oznaka kojim je upravljao 53-godišnjak, a koji je u daljnjem policijskom postupanju odbio ponuđeni test na prisutnost opojnog sredstva - alkohola.

Zbog počinjenih prekršaja sva tri vozača vozača, kao i vozačica su danas uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prepraćeni na kazneno-prekršajni odjel nadležnog suda.

Policijski službenici će i u predstojećem periodu vršiti pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na sankcioniranje vozača koji se ne budu pridržavali zakonskih odredbi zabrane upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, ali i vozača koji budu upravljali vozilom brzinom većom od ograničenja, ne budu koristili sigurnosni pojas na propisani način ili budu koristili mobitel i druge uređaje na nepropisan način, te svih drugih prometnih prekršaja.

 

 

27. travanj 2024 20:47