StoryEditorOCM
KalelargaU DVA DANA

Tri akcije na moru hitnih službi iz Zadra: Evo što se dogodilo na Dugom otoku, Pagu i Rabu

Piše Zadarski.hr
24. lipnja 2024. - 16:13

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvjestilo je o tri akcije na moru u kojima su sudjelovale hitne službe iz Zadra. 

Po zahtjevu liječnika za prijevoz pacijenata stradalog u prometnoj nesreći na Dugom otoku, službenici Lučke kapetanije Zadar pacijenta s liječničkom pratnjom preuzeli su nedjelju, 23. lipnja u 01.50 sati u Salima te prevezli u marinu Dalmacija, kamo su pristali u 02.15 sati. Nakon pristajanja pacijenta su u daljnje medicinsko postupanje preuzeli djelatnici Hitne medicinske službe HMS Zadar.

Službenici Ispostave lučke kapetanije Rab u nedjelju 23. lipnja izvršili su hitan medicinski prijevoz za malodobnog pacijenta iz Raba u Zadar, temeljem zahtjeva Hitne medicinske Službe Rab. Brodica za hitan medicinski prijevoz odmah po ukrcaju pacijenta sa liječničkom i roditeljskom pratnjom iz Raba je isplovila sinoć u 22.38 sati, dok je u zadarsku luku pristala oko ponoći, kada su malodobnog pacijenta u daljnje postupanje preuzeli djelatnici HMP Zadar.

Službenici ILK Rab izvršili su u ponedjeljak 24. lipnja MEDICO akciju za pacijenta, kojeg su prevezli iz Raba u Lun temeljem liječničkog zahtjeva, zaprimljenog posredstvom MRCC Rijeka. Pacijent je na brodicu za hitan medicinski prijevoz ukrcan s liječničkom pratnjom u 10.48 sati, nakon čega je prevezen iz Raba u Lun, na otoku Pagu, kamo su pristali u 11.35 sati. Nakon toga su pacijenta u daljnje postupanje preuzeli djelatnici HMP Zadar. Prijevoz za Lun, odnosno, Zadar odlučen je zbog izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta na moru.

24. lipanj 2024 16:13